Písničkář James Harries chystá velký pražský koncert

Písničkář James Harries chystá velký pražský koncert  

James Harries, hudebník z anglického Manchesteru pobývající v České republice, slaví úspěchy se svou loňskou deskou Until the Sky Bends Down. Nyní vyráží na evropské turné, během něhož zazpívá nejen s velkou kapelou, ale také speciálními hosty. Svého vystoupení se dočká také Praha, kam zavítá populární písničkář již v říjnu.

Britský zpěvák a skladatel James Harries, který se před několika lety usadil v Praze, začínal jako jazzový tenorsaxofonista. Postupem času ale saxofon vyměnil za kytaru a z jazzu se přeorientoval hlavně na folkové písničkářství. Fanoušky zaujal nejen svou poslední deskou Until the Sky Bends Down, ale také svým předchozím albem, které jako vůbec první hudební interpret na světě natočil na mobilní telefon.

Díky singlu Salvation se dokonce držel celé dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách. Populární časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“. Často je také srovnáván s velikány písničkářské scény, jako jsou Damien Rice či Jeff Buckley. Kromě toho je poměrně úspěšným skladatelem filmové hudby. Komponoval třeba melodie k snímkům Lidice, Bobule či Feťáci z New Yorku.

Svůj talent vyráží James Harries představit na evropské turné, jehož speciální koncert se uskuteční 12. října v pražském Lucerna Music Baru. Spolu s kapelou The Volunteers s ním vystoupí jako speciální host zpěvačka Maella. Poté se přesune se svou show třeba do legendárního vídeňského klubu Haus Der Music i do Harlemu, Amsterdamu, Dortmundu, Hannoveru i Maastrichtu. Neopomene ale ani česká města. Zastaví se třeba v Plzni, Ostravě i Olomouci.

Vstupenky na pražský koncert jsou k sehnání v předprodeji za 300 korun i na pokladně Lucerna Music Baru. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!