RECENZE: Soundtrack k filmu Sebevražedný oddíl dobývá hudební žebříčky. Bude úspěšnější než film?

RECENZE: Soundtrack k filmu Sebevražedný oddíl dobývá hudební žebříčky. Bude úspěšnější než film? 80%

Zatímco se na snímek Sebevražedný oddíl po jeho slavnostní premiéře pozitivní recenze zrovna nehrnou, jeho soundtrack plně ovládl české iTunes. Ze špice tak vytlačil i novinku Prago Union Smrt žije, která u fanoušků vítězila již od poloviny července. A co soundtrack posluchačům nabízí?

Jelikož se jedná o soundtrack k filmu, musí samozřejmě korespondovat s daným žánrem. Na desce tak dominuje hiphop a chytlavé akční melodie, o něž se postarali přední světoví hudebníci a producenti. Nahrávka přináší několik originálních hudebních spojení, které dokážou překvapit a nabízí zajímavý posluchačský zážitek. Na druhé straně nechybí ani již osvědčené hity, jako je legendární Without Me od Eminema či Bohemian Rhapsody od alternativní rockové kapely Panic! At The Disco.

Hned ze začátku naladí hudební fanoušky na tu správnou notu typická úderná pecka Purple Lamborghini, za níž stojí populární producent a DJ Skrillex, který během ní spojil své síly s americkým rapperem Rickem Rossem. Těm, kteří snímek neviděli, musí být z tohoto úvodního hitu hned jasné, o jaký žánr ve filmu jde. Je to akční, ztřeštěné a nenechá člověka v klidu. Úplně opačné emoce pak vyvolá u posluchačů píseň Standing In The Rain, která vznikla spoluprací Marka Ronsona, Action Bronsona a Dana Auerbacha.

Originální spojení kapely Imagine Dragons s rappery Lilem Waynem, Wizem Khalifou, Logicem, Ty Dolla Sign a formací X Ambassadors nabízí píseň Sucker For Pain. Tahle tajemné pecka, která se dokáže svým zvukem i textem dostat posluchači pořádně pod kůži, patří rozhodně mezi nejlepší kusy tohoto soundtracku. Podobným překvapením byla pro fanoušky superúspěšného dua Twenty One Pilots píseň Heathens, rozjímavý song, během kterého se formace ukazuje v úplně novém světle, měl již před premiérou filmu milionová zhlédnutí na Youtube.

Zajímavým kouskem je bezesporu také píseň You Don’t Own Me, za nímž stojí australská zpěvačka Grace. Spolupracovala na něm s rapperem G-Eazym a přispěla tak do soundtracku velmi působivým, emotivním songem. To se pak bohužel nedá říct o písni Gangsta od zpěvačky Kehlani či tracku Know Better, za nímž stojí Kevin Gates. Ne že by byly tyto písně vyložené špatné, nicméně se v silné konkurenci dalších hitů nezvládají dostatečně prosadit a s posledními melodiemi mizí i z hlavy posluchačů. Emočně prázdný se zdá také Wreak Havoc od americké zpěvačky Skylar Grey.

Je jasné, že tento ambiciózní soundtrack hudebními žebříčky ještě pořádně zamává. Jeho hlavním přínosem jsou právě zajímavá a originální spojení. Navíc je playlist skutečně od začátku až do konce plný hvězdných jmen, které přitáhnou k desce miliony fanoušků po celém světě. Z hudebního hlediska je tedy Sebevražedný oddíl skutečně povedený. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!