Pottermanie je zpět! Harry Potter opět plní knihkupectví, nově i divadelní sály

Pottermanie je zpět! Harry Potter opět plní knihkupectví, nově i divadelní sály  

Harry Potter and the Cursed Child, v překladu Harry Potter a prokleté dítě, prodlužuje sérii příběhů o populárním čarodějnickém učni. A to zcela novou formou, než na kterou byli dříve fanoušci zvyklí. Nejedná se totiž o novou prózu, ale o divadelní hru, která se zároveň dostává na pulty knihkupectví jako přepis divadelního scénáře.

V noci ze soboty na neděli zažily tak knihkupectví po celém světě skutečný nápor nedočkavých fanoušků. Přesně o půlnoci byl totiž zahájen prodej knihy Harry Potter a prokleté dítě, na jejíž český překlad si musí tuzemští milovníci kouzelného světa v Bradavicích počkat až do září. Nakladatelství Albatros plánuje její vydání na první zářijový den. Kniha v originálním znění však byla k dispozici od neděle také v českých obchodech. Hned během prvního dne se však podařilo téměř všechny její výtisky prodat.

Osmé pokračování příběhu Harryho Pottera je však především divadelní hrou, která je rozdělena do dvou částí a jejíž slavnostní premiéra proběhla 30. července v londýnském Palace Theatre na West Endu. Stalo se tak v předvečer narozenin spisovatelky J. K. Rowling, která se však na scénáři hry nijak výrazněji nepodílela. Nepočítáme-li odborný dohled. Za autora hry, jejíž představení jsou beznadějně vyprodána, je považován především scénárista Jack Thorne.

Populární spisovatelka během slavnostní premiéry také odmítla, že by se mohlo jednat o počátek nové kouzelnické série. „V těchto dvou hrách jde na velkou cestu, a proto si myslím, že jsme skončili,“ sdělila J. K. Rowling agentuře Reuters, „Harry je již hotový.“ Hra se odehrává devatenáct let od doby, kdy se čtenáři s Harrym Potterem naposledy rozloučili. Do popředí se dostává především Harryho nejmladší syn Albus, který se potýká s otcovým dědictvím, o které vlastně ani tak moc nestál.

Filmoví fanoušci se mohou letos těšit také na snímek Fantastická zvířata a kde je najít, který byl vytvořen také na základě knižní předlohy J. K. Rowling. Ten by se měl dostat do českých i světových kin v listopadu. S oblíbenými herci z veleúspěšné série se zde ale nesetkáte. Hlavní role se ujal oscarový Eddie Redmayne. Diváci se ale pomou těšit i na Colina Farrella, Rona Perlmana či Katherine Waterston.

Foto: Facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!