Hip Hop Kemp slaví 15. narozeniny. Chystá vystoupení světové hiphopové špičky

Hip Hop Kemp slaví 15. narozeniny. Chystá vystoupení světové hiphopové špičky  

Největší hiphopová událost v České republice a akce, kterou televize CNN zařadila mezi 50 nejlepších festivalů planety, oslaví letos své patnácté narozeniny. Hip Hop Kemp chystá proto pro návštěvníky program plný žánrových legend. Nechybí mezi nimi ani dvojice Method Man a Redman. Ty se na hlavní stagi prostřídají i se současnými hvězdami, jako jsou Machine Gun Kelly či Anderson Paak.

Hip Hop Kemp pro oslavu svých patnáctých narozeniny nemohl zvolit lepší dvojici, něž je Method ManRedmanem. Vždyť to jsou právě oni, kteří se spojují s legendární kapelou Wu-Tang Clan, která na hudební scéně působí již přes dvacet let a stále se drží na špičce hiphopového žánru. Na Hip Hop Kemp navíc nezavítají poprvé, proto pravidelní návštěvníci již moc dobře ví, jaká show na ně v druhé půlce srpna čeká.

Vůbec poprvé festival přivítá rappera s pseudonymem Machine Gun Kelly, jenž na sebe poprvé výrazněji upozornil svou loňskou deskou s názvem General Admission. Tím však výčet mladých a nadějných objevů nekončí. Na svátek všech hiphoperů dorazí také The Underachievers z New Yorku, mladý hudebník A-F-R-O či Anderson Paak. Organizátoři lákají také na show v podání již ostřílených A Special Sean Price Tribute, jehož členem byl až do své smrti také rapper Sean Price. Dalším želízkem v ohni je pak americké hiphopové duo Pete Rock a C.L. Smooth.

Organizátoři každoročně nezapomínají ani na českou a slovenskou hiphopovou scénu, která nezůstane ošizena ani během letošního jubilejního ročníku. Chybět tak nebude třeba rapper Smack, stálice PSH, Kontrafakt, Prago Union, Pio Squad, Paulie Garand či Indy & Witch, kteří tento rok prožívají úspěšný návrat na scénu.

Hip Hop Kemp chystá pro návštěvníky celkem pět pódií. Na své si tak přijde skutečně každý fanoušek hiphopové hudby. A nejen to! Chybět nebudou totiž ani dvě doprovodné scény, na kterých proběhne alternativní program. Scéna Sun Park Reggae Beach Clubu nabídne třeba Jamajčana Agenta Sasca, který fanouškům představí své nejnovější album Theory Of Reggaetivity. Návštěvníci se mohou těšit i na populární Breaking Stage, která nabídne ukázky pouličního tance nejrůznějších forem. V rámci ní proběhne také soutěž, v níž o výhru budou bojovat třeba tanečníci a tanečnice z Ukrajiny, Francie i Holandska.

Hip Hop Kemp se letos uskuteční od 18. do 20. srpna. Místem konání se stane oblíbený Festivalpark v Hradci Králové, kde se každoročně sjíždí návštěvníci i na populární Rock for People. Pro nedočkavce bude připravena i warm up párty, která začne v 18 hodin den před oficiálním zahájením festivalu. 

Foto: Archiv HHK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!