Legendární Led Zeppelin chystají reedici koncertního alba The BBC Sessions

Legendární Led Zeppelin chystají reedici koncertního alba The BBC Sessions  

Pokud patříte k fanouškům britské rockové legendy Led Zeppelin, rozhodně byste si měli v kalendáři zakroužkovat datum 16. září 2016. Právě tento den vyjde totiž reedice koncertního alba The BBC Session, která nabídne rozšíření desky o dosud nevydané nahrávky.

Zremasterované a doplněné album ponese název The Complete BBC Sessions. Fanouškům nabídne technicky dokonale ošetřený hudební nosič, který bude obohacený o mnoho bonusů ze záznamu z BBC. Ten byl natáčen v letech od 1969 do 1971. Celkem se mohou hudební fanoušci těšit na osm nových nahrávek, které nebyly doposud vydané.

K sehnání bude nová nahrávka dostupná na třech CD či pěti vinylových deskách. K dispozici bude také speciální sběratelský box, jenž bude obsahovat také osmačtyřicetistránkovou knížku s fotografiemi i dalšími hudebními suvenýry. V uplynulých dvou letech vydali Led Zeppelin znovu všechna svá studiová alba. Podobný osud se nevyhnul ani kompilační desce Mothership. Na vydávání i úpravu nahrávek dohlíží osobně kytarista Jimmy Page.

Největším lákadlem chystaného hudebního kousku jsou především tři nahrávky, které byly dávno považovány za ztracené. Jedná se o skladby I Can’t Quit You Baby, You Shook Me a Sunshine Woman, které byly natočeny v dubnu roku 1969.  „Nahrávky vznikly v době, kdy jsme především koncertovali. Výchozím bodem pro nás byla vždy studiová alba, na cestách jsme ale skladby dál rozvíjeli a právě v takové fázi jsou písně na BBC Sessions zachyceny,“ řekl kdysi v rozhovoru pro Wall Of Sound John Paul Jones, klávesista a baskytarista kapely.

Skupina Led Zeppelin vznikla v roce 1968 a stala se legendou heavy-metalové hudby. V čele se zpěvákem Robertem Plantem, jenž nedávno odehrál úspěšné vystoupení v Plzni, si získávali fanoušky po celém světě. Kapela ukončila svou činnost v roce 1980 po smrti bubeníka Johna Bonhama, který byl podle ostatních členů nenahraditelný. Několikrát pak ještě proběhlo krátké znovuobnovení. Poslední společný koncert odehráli zbývající členové v roce 2007. Jeho záznam byl vydán o pět let později s názvem Celebration Day

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!