Sir Tom Jones si podrobil Benátskou!, ve formě byli i tuzemští rytíři

Sir Tom Jones si podrobil Benátskou!, ve formě byli i tuzemští rytíři 

Na 24. ročníku Benátské! vystoupil v pátek večer hlavní host, Sir Tom Jones. Jeho nestárnoucí hity působily v kulise libereckého soumraku jako pohádkové zjevení a britský šarm Tygra z Walesu zařídil zbytek.

SexbombIt's Not Unusual, Thunderball, ale i pocty slavným zpěvákům. To bylo vystoupení rokenrolové legendy Toma Jonese v hlavním programu Benátské! 2016 na Gambrinus stagi. Šarmantní šlechtic spojil svůj sametový hlas s precizní kapelou a ve výborné atmosféře působil nejen svými největšímí hity, ale i dobrou náladou a nefalšovaným prožitkem v každém zazpívaném tónu.

V roli panošů se představily dvě generace tuzemských zpěvaček -  Ewa Farna a Anna K. Farna, která v listopadu oslaví již 10 let na scéně, předvedla tradičně dobrou show s naprosto čistým a bezchybným projevem. I to je doména, která ji drží mezi top interprety v Čechách a v Polsku. V setlistu nechyběly písně Ticho, Boží mlejny melou, česká předělávka Mám boky jako skříň, seriálová Jaký to je nebo cover britské superstar Adele Hello. Své jubileum v showbyznysu oslaví rodačka z Třince 11.11. koncertem ve Foru Karlín.

Anna K. zvládla svůj předskokanský úkol také velmi slušně. Během vystoupení zazpívala průřez svou nejlepší tvorbou a ještě stačila představit svého tanečního partnera do nové řady soutěže Stardance. V momentě, kdy ve finále brala Nebe, začaly červánky chystat platformu pro hlavní hvězdu večera.

Tom Jones přesně na čas bez velké pompy nakráčel před kapelu a hodinu a půl dlouhým koncertem potěšil zaplněný prostor před scénou. Jeden z jeho největších hitů, Sexbomb, poté s nadšením zpíval celý liberecký Vesec. Bylo to právě poprvé v Čechách v roce 2001, kdy s propagací alba Reload zazněla i dráždivá píseň bodující v hitparádách po celém světě. Legendární zpěvák se často po písni klaněl, skromně poděkoval a s chutí se hned pouštěl do dalšího čísla. 

Dvakrát za večer Tygr z Walesu, jak se Jonesovi přezdívá, brilantně složil poklonu zemřelým umělcům. Králi Rock 'n' Rollu a dlouholetému příteli zazpíval Jones Elvis Presley blues. Coverem písně Kiss poté zavzpomínal na nedávno zemřelého Prince. Stále energický veterán odhodil na velké finále své sako, přidal bondovku Thunderball a stejně jako zapadlé slunce opustil za nadšených ovací scénu.

Završení pátečního dne a naoko nevděčného vystoupení přímo po Jonesovi se ujala kapela Olympic následovaná slovenskými Horkýže Slíže. A šlo o volbu nanejvýš povedenou. Zatímco rockeři okolo Petra Jandy pokračovali v nastoleném programu a rozezpívali publikum svými největšími hity, slovenští punkrockeři předvedli hbitý setlist s hity jako Malá Žužu, Silný refrén i L & G Song. Olympic dokázali, že Želva může být klidně líbivou českou variací na Sexbomb. Horkýže zas proměnili Gambrinus stage na operační sál s nafukovacími pannami a čímsi na lehátku. Bravo.

V sobotu se v hlavním programu představí DragonForce či Michael Schenker. Z tuzemské scény potom Xindl X, Mandrage i Divokej Bill. I ze třetího dne Benátské! 2016 budeme informovat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!