I Olomouc má konečně své Shakespearovské slavnosti. Chystá je Divadlo Tramtarie

I Olomouc má konečně své Shakespearovské slavnosti. Chystá je Divadlo Tramtarie  

Zatímco Letní Shakespearovské slavnosti, které se odehrávají v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě, jsou již v plném proudu, na Olomouc pořádná dávka Shakespeara teprve čeká. Díky olomouckému Divadlu Tramtarie však nezůstane ani olomoucké publikum ošizené.

Olomoučtí milovníci divadla tak mohou v srpnu zhlédnout hru Kabaret nahatý Sharespeare, která zavítá na celkem tři reprízy na nádvoří olomoucké Radnice. Návštěvníci si tak mohou tuto inscenaci vychutnat pod širým nebem ve výjimečných kulisách. Olomoucké Shakespearovské slavnosti startují v pondělí 15. srpna a potrvají tři dny. Každý den startují v 19:30.  

V létě se toho v Olomouci moc neděje, divadla jsou zavřená, tak jsme se rozhodli trochu oživit dění v centru Olomouce a připravili oblíbený Kabaret pro venkovní uvedení,“  vysvětluje Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie. „Naše představení Kabaret nahatý Shakespeare je hodně založené na improvizaci, myslím, že venkovní prostředí mu dodá zase jiný šmrnc. A divadlo pod širým nebem k létu prostě patří,“ dodává.

Návštěvníci se tak mohou užít netradičního Shakespeara v netradičním prostředí. Kabaret nahatý Shakespeare kombinuje pět nejslavnějších tragédií tohoto nejslavnějšího dramatika v jedné divadelní komedii. Chybět tedy nebude samozřejmě Romeo a Julie, Hamlet, Othello, Macbeth či Král Lear. „Kabaretní formou odlehčujeme temné příběhy plné vražd, mystiky i tragické lásky. Kombinace kabaretu včetně autorských písniček zároveň s původními slavnými výstupy a monology ze Shakespearových tragedií tvoří dohromady nesmírně živý divadelní tvar,“ říká o hře její režisér Jiří Trnka.

Vstupenky na Olomoucké Shakespearovské slavnosti seženete v předprodeji v Informačním centru či v internetovém předprodeji za 230 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Nádvoří Radnice

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!