Sherlock Holmes se vrátil do Plzně. Hledá Psa Baskervillského v divadelní hře pod širým nebem

Sherlock Holmes se vrátil do Plzně. Hledá Psa Baskervillského v divadelní hře pod širým nebem 90%

Populární detektiv Sherlock Holmes i letos těší návštěvníky Divadelního léta pod Plzeňským nebem, a to hned v několika reprízových představeních. Na venkovním pódiu tak vystřídal letošní premiérovou inscenaci Dona Quijota.

Hra plná vtipu, která neomrzí. I tak by se dala ve stručnosti popsat inscenace Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! Hororová komedie, která měla, na festivalu premiéru minulý rok, totiž přitahuje i letos mnoho diváků. A to i těch, kteří ji zhlédli již loni. Hlavním lákadlem je nejen přitažlivý příběh, ale také chytré záplatky, rafinované vtipné momenty a skvělé herecké výkony.

Výběr herců byl totiž skutečně zdařilý. V roli Sherlocka Holmese exceluje Pavel Batěk, rodák z Plzně. Ten postavu detektiva ztvárnil skvěle. Do detailů vystihl Sherlockovu rozpolcenou osobnost, jež v sobě kombinuje nadprůměrnou inteligenci s jistým druhem bláznovství, které k oblíbenému detektivovi tak patří. Samozřejmě že nechybí ani jeho pomocník Dr. Watson, jehož ztvárnil taktéž výborný Zdeněk Velen. Zahanbit se nenechal ale ani zbytek hereckého ansámblu, v němž nechybí Zdeněk Rohlíček, Marek Adamczyk, Zdeněk Mucha či Karolína Herzinová.

Hra návštěvníky překvapuje od svého počátku až do konce. Ať už se jedná o kulisy, zmiňované herecké výkony či dějovou linku. To vše si navíc mohou diváci užít pod širým nebem. Letos se totiž jednotlivá představení odehrávají na venkovní stagi v Plzni U Zvonu. Sem se festival přesunul z původního dějiště, z plzeňské Proluky v Křižíkových sadech.

Právě změna místa je asi jediným mínusem. Jelikož je hra letos uváděná jako repríza, neodehrává se tudíž v prostředí, pro které byla původně určena. Kvůli tomu tak zanikají nějaké efekty, které v Proluce doplňovaly atmosféru hry. Tu také rušily blízké projíždějící tramvaje. Hercům však bylo i tak skvěle rozumět.

Pokud jste letos na Prokletí rodu Baskervillů ještě nedorazili, poslední šanci máte dnes, 25. července, a den následující. Vstupenky jsou k dispozici v cenovém rozmezí od 250 do 490 korun. 

Foto: Archiv Divadelní léto pod plzeňským nebem

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!