"Slízněte filmové delikatesy!" vyzývá 42. ročník Letní filmové školy

90%

Další ročník Letní filmové školy byl započat včerejším slavnostním zahájením v uhersko-hradišťském Kině Hvězda a bude pokračovat až do poslední červencové soboty. Její program je jako každoročně nabitý filmovými novinkami i klasikami a nabízí i řadu kulturních alternativ ve formě hudebních, divadelních či výtvarných zážitků. Na co myslí organizátoři, když mluví o programových delikatesách?

Možná jimi myslí návštěvu Petra Jarchovského, dlouholetého spolupracovníka Jana Hřebejka, se kterým stvořili takové filmové legendy jako jsou Musíme si pomáhat, Horem pádem či Kawasakiho růže. Všechny zde můžete zhlédnout a na jejich konci si poslechnout historky z natáčení, které v humorném podání Jarchovského rozhodně stojí za to. Další slavnou návštěvou poctí i Emília Vašáryová, sestra Magdy Vašáryové, jež se také podílela na filmech Jana Hřebejka a nyní se věnuje především pražské divadelní scéně.

Divadelní představení si však můžete užít i v Hradišti. Letní filmová škola nabízí zážitky od Divadla Husa na provázku, Vosto5 či olomoucké Tramtárie. Zahrát filmovým fanouškům přijedou i hudební interpreti, a to takoví, které není třeba představovat – dorazí Aneta Langerová, Vladimír Merta či něžná slovenská Katarzia.

To je jen malý výběr z toho, co všechno můžete letos v Hradišti vidět a slyšet. V konečných součtech zvou organizátoři na 230 filmů z celého světa, 11 koncertů, 12 divadelních představení a mnohé další akce čítající vernisáže i program pro děti. Kompletní program naleznete zde: http://www.lfs.cz/

Za zmínku však ještě stojí velmi povedený vizuální styl tohoto ročníku věnovaný 40. narozeninám VHS kazet:

 
Letošní vizuál Letní filmové školy v Uherském Hradišti odkazuje svými atributy k pionýrské době, kdy fandové filmu mohli poprvé v historii díky fenoménu VHS schraňovat, rozmnožovat, šířit, konzumovat, mlsat a lízat filmové lahůdky. Sláva ručně malovanému plakátu! Hip hip hurá 40 letům Video Home Systému!
 

Pojďte společně s Letní filmovou školou slavit výročí tohoto slavného média. Existuje snad lepší způsob než pomocí sledování filmů, besedování se slavnými filmařskými osobnostmi a nočními party ve stanech?

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!