Z Mexika dorazí do Prahy Le Butcherettes! Jako předskokané vystoupí němečtí The Picturebooks

Z Mexika dorazí do Prahy Le Butcherettes! Jako předskokané vystoupí němečtí The Picturebooks 

Až z Mexika dorazí v říjnu do Prahy rocková kapela Le Butcherettes v čele s pětadvacetiletou zpěvačkou, kytaristkou a klavíristkou Teri Gender Bender. Pražskému publiku přijede představit své nové, v pořadí již tětí, studiové album s názvem A Raw Youth, které vyšlo na podzim minulého roku.

Le Butcherettes svou poslední desku v současnosti představují na koncertech po celém světě. A na jejich divoké vystoupení se tento rok může konečně těšit i Praha. Mexická kapela, jejíž styl se dá popsat jako garážový punk a rock, zahraje 3. října, kdy se představí fanouškům v pražském Lucerna Music Baru.

Le Butcherettes nejsou na koncertních pódiích rozhodně žádní nováčci. Díky své strhující show a zapamatovatelnému hudebnímu projevu si mohli zahrát třeba po boku The Flaming Lips, Iggyho Popa & The Stooges, Faith No More či Queens of the Stone Age. Vystupovali i na velkých světových festivalech, jako je Coachella, Lollapalooza, Corona Capital Festival či Sonar Festival.

Kapela je součástí hudební scény již od roku 2007. Kritiku i fanoušky zaujala hned svým prvním EP Kiss & Kill, které bylo nominováno na Best New Artist a Best Punk Record na mexických Indie-O Awards. První studiové album, jež nese název Sin Sin Sin, vyšlo v roce 2011. O tři roky později potěšila své fanoušky druhou deskou Cry Is for the Flies. Svůj poslední počin pojmenovala A Raw Youth a vydala v září minulého roku.

Mexická formace však do Prahy nedorazí sama. S sebou si přizvala německé blues-rockové duo The Picturebooks, které ve svých písních kombinují tvrdý rock s blues. Úspěch si získali již svým debutem Imaginary Horse, který vyšel v roce 2004. „The Picturebooks zní přesně tak, jako když se pálí motorový olej na rozpálené dálnici v kalifornské poušti,” vysvětluje manažer A&R labelu Another Century Mike Gitter, „jsou naprosto výjimeční, hudebně nezapomenutelní a naprosto nejvíc rockandrolloví.

Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji za cenu 330 korun. Na místě se pak cena vyšplhá na 400 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!