Bluefest letos láká na legendárního Lil‘ Eda i začínající hvězdu Mr. Sippa

Bluefest letos láká na legendárního Lil‘ Eda i začínající hvězdu Mr. Sippa  

Všichni milovníci blues se mohou v říjnu těšit na třetí ročník festivalu Bluefest. Ten do pražského Lucerna Music Baru doveze tři mimořádné hudební osobnosti – živou legendu amerického blues, nastupující zámořskou hvězdu i stálici evropské hudební scény.

Hlavní hvězdou festivalu, který se uskuteční 16. října v Lucerna Music Baru, se stane formace Lil‘ Ed & The Blues Imperials, v jejímž čele stojí jedenašedesátiletý Ed Williams, přední osobnost chicagské bluesové scény. Její součástí je již od poloviny 70. let, kdy dal dohromady první verzi kapely The Blues Imperials. Jeho show je pověstná nejen divokým bluesovým a boogie výrazem, který vytváří pomocí své elektrické kytary, ale také výbornou komunikací s publikem a neobyčejnou atmosférou. Lil‘ Ed & The Blues Imperials objíždí i ty největší bluesové festivaly po celém světě, kde jsou pravidelně jejich hlavní hvězdou. V Praze se představí vůbec poprvé.

Na Bluefestu však nebude chybět ani hudebník s pseudonymem Mr. Sipp. Čtyřicetiletý Casto Coleman, který je známý také pod přezdívkou The Mississippi Blues Child, se do širšího povědomí bluesových fanoušků dostal teprve nedávno, kdy získal cenu pro nového umělce v rámci prestižních žánrových cen Blues Music Awards. Návštěvníci festivalu se tak mohou po „otřelém“ Lil‘ Edovi těšit i na čerstvý americký bluesový objev.

Dorazí ale také reprezentant evropské hudební scény. Tím se letos stane Ripoff Raskolnikov, rakouský kytarista a písničkář, který vydal již čtyři studiová alba. Na jednom z nich spojil síly s fenomenálním maďarským hráčem na foukací harmoniku Pribojszkim.

První ročník Bluefestu se uskutečnil v roce 2014 v Rock Café, kam dorazil hudebník Danny Bryant, kapela Jahannes Benz a američtí Roomful of Blues. Následující rok pak do Prahy zavítal švédský hudebník Bror Gunnar Jannson, Rusty Wright s kapelou a bluesmann Coco Montoya. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!