Písničkář Scott Fagan vyjíždí na první evropské turné. Zastaví se i v Praze

Písničkář Scott Fagan vyjíždí na první evropské turné. Zastaví se i v Praze  

Koncert známého Rodrigueze máme sice již za sebou, ale do Prahy se chystá další „znovuobjevený“ písničkář. Tentokrát se mohou fanoušci těšit na hudebníka Scotta Fagana. I jeho příběh je v lecčem podobný tomu Rodriguezovu, kterého proslavil až dokumentární snímek Hledání Sugar Mana.

„Příchuť Scotta Walkera, trochu Bowieho, Lou Reeda a Tima Hardina, ale zvuk je jen a jen čistý Fagan.” Takto popsal „utajený“ britský talent jeho objevitel – list The Guardian. Scott Fagan vyjíždí na své vůbec první evropské turné, během něhož zavítá také do Prahy, kde se představí 1. listopadu ve Futurum Music Baru. „Nikdy se nevzdávej toho, co chceš opravdu dělat. Je to už 48 let, ale Evropo, konečně přijíždím za tebou,“ raduje se písničkář.

Své debutové album vydal totiž Scott Fagan již v roce 1968 pod názvem South Atlantic Blues. Právě jeho reedice z minulého roku tak představila světu dalšího ztraceného folkaře šedesátých let. Téměř se mu povedlo podepsat smlouvu se známým labelem Beatles Apple Records a hrál mimo jiné i v Cafe Au Go Go, kde začínal i v té době ještě neznámý Jimi Hendrix. Jeho syn Stephin Merritt je znám především jako hlavní zpěvák z projektu The Magnetic Fields.

Písničkový cyklus South Atlantic Blues získal v době svého vydání velmi kladné recenze. Nahrávka vypráví o životě hudebníka na Panenských ostrovech. Milostný příběh je výjimečný díky hutným textům i experimentální produkci, která kombinuje folk, R&B, jazz i rytmy Karibiku. Tomu všemu pak dominuje Faganův hlas nabitý emocemi. V době vydání desky bylo Faganovi teprve dvacet let. Tento nesmírně talentovaný mladík byl však pronásledován hrátkami osudu, které způsobily, že mu byl po několik desetiletí úspěch upírán. To nyní přijíždí po dlouhých letech napravit a pobít se o své místo na výsluní. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!