Krátké ohlédnutí: Letošní 22. ročník Rock for People je za námi!

Krátké ohlédnutí: Letošní 22. ročník Rock for People je za námi!90%

Na Rock For People, jeden z největších českých hudebních festivalů, dorazily i letos tisíce lidí. A zážitek to byl skutečně velkolepý! Co všechno si pro nás pořadatelé tentokrát připravili?

Ve středu 6. července v časných ranních hodinách oficiálně skončil dvaadvacátý ročník populárního českého festivalu Rock for People, který se stejně jako v minulých letech konal v prostorách královéhradeckého letiště. Právě zde měli návštěvníci možnost spatřit naživo kapely světového formátu, jakými jsou například The Offspring nebo Anti-Flag! Pořadatelé se totiž letos rozhodli překonat hranici 30 000 návštěvníků a na svých příznivcích rozhodně nešetřili úsilím ani penězi. Za téměř padesátimilionový rozpočet nabídli účastníkům festivalu desítky koncertů, soutěží a dalších zajímavých aktivit, díky kterým budeme na letošní ročník ještě dlouho vzpomínat.

Všechno začalo již 2. července. Chyba hned v první větě, říkáte si? Nikoli. Pořadatelé tentokrát otevřeli kempy o den dříve a ti netrpělivější se tak mohli na místo vydat již den předem. Kvůli festivalu byly v celém Hradci posíleny i autobusové spoje, z hlavního nádraží vás tak autobus odvezl až do blízkosti letištního areálu. Kromě dopravy byly v oblasti posíleny i policejní hlídky, s jistými komplikacemi na cestách tak museli počítat nejen návštěvníci (i přes veškerá opatření dopravců se totiž nástup do autobusu stával hrou o čas, kdy někdy rozhodovaly doslova vteřiny), ale i samotní řidiči.

S Jackem Danielsem až do Ameriky?

Adrenalin jste však mohli zažít i jinde než při cestě autobusem. Organizátoři si totiž letos připravili pro návštěvníky desítky skvělých soutěží, ale i spousty dalších (sportovních nebo třeba filmových) zážitků. Čekání na svého oblíbeného interpreta jste si tak mohli zkrátit živým jukeboxem, jízdou na kolotoči nebo třeba turnajem v pukecu.

Na své si však přišli i milovníci filmů a dobrého pití: v areálu měl svůj koutek i Jack Daniels, který slaví 150. výročí – kromě kvalitní whisky na návštěvníky čekaly ale i nové hamburgery s nezaměnitelnou chutí. Obojí pak bylo možné si vychutnat u promítání Nespoutaného Djanga nebo Hanebných parchantů. Pro ty soutěživější si navíc Jack připravil hádanku, po jejímž správném vyluštění byl řešitel zařazen do slosování o cestu do Ameriky!

Line-Up nabitý od rána až do noci
Kromě nespočetného množství zážitků to však byl přeci jen parádní line-up, kvůli kterému nakonec organizátoři dokázali překonat pomyslnou hranici třiceti tisíc návštěvníků! Skillet, The Offspring, Enter Shikari, Anti-Flag a mnozí další, ti všichni předvedli, i přes občasné nepěkné počasí, nezapomenutelnou show (o níž více v druhé části článku). Díky nim jsme tak měli možnost prožít tři výjimečné dny plné skvělé hudby a jedinečných okamžiků! 

Foto: Archiv Rock for People

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!