Ve Spáleném Poříčí probíhá Basinfirefest. V pátek zahráli finští Reckless Love i tuzemští Arakain a Dymytry

Ve Spáleném Poříčí probíhá Basinfirefest. V pátek zahráli finští Reckless Love i tuzemští Arakain a Dymytry

Již čtrnáctý ročník festivalu Basinfirefest, který se každoročně pořádá ve Spáleném Poříčí, odstartoval v pátek 1. července. Hned první festivalový den se dočkali návštěvníci dvou zahraničních headlinerů. Vystoupili němečtí We Butter The Bread With Butter i finští Reckless Love. Největší aplaus ale sklidily stálice české metalové scény – kapely Arakain a Dymytry.

hodnoceno 9x
Líbí? Pošlete to dál...

We Butter The Bread With Butter We Butter The Bread With Butter

První ze tří festivalových dnů, nepočítáme-li čtvrteční večírek pro nedočkavé, odstartoval poměrně nenápadně. Žádný moderátor, žádné přivítání návštěvníků. Na stage rovnou vystoupila první kapela, kterou byli punkáči z SPS. Ti zahájili úvodní punkovou sérii, na kterou dorazilo poměrně slušné množství lidí. A to i přesto, že bylo teprve chvíli po poledni. Následovaly skupiny The Fialky, Plexis i Endless.

Pořádný metalový nářez pak zahájila trash metalová partička Shaark z Bzence a již v půl páté odpoledne se dočkali návštěvníci prvního zahraničního headlinera. Tím se stala německá skupina We Butter The Bread With Butter, která sice nenalákala davy fanoušků, nicméně předvedla show, za kterou ji návštěvníci odměnili bouřlivým potleskem. Stejně na tom byla francouzská kapela Rise Of The Northstar, kterou vystřídalo v programu české XIII. století.

Třetím a posledním pátečním zahraničním interpretem se stala finská skupina Reckless Love, která do prvních řad nalákala zejména mladší fanynky, které se nemohly dočkat charismatického frontmana Olliho Hermana. Ještě většího davu se však dočkali Arakaini a Dymytry. Místo avizovaného Walda Gangu, který nemohl vystoupit kvůli zdravotním problémům zpěváka Vládi Šafránka, zahrála klatovská partička Trautenberk. První festivalový den pak zakončili muzikanti z Modesty & Pride a Hentai Corporation.

První festivalový den se potýkal s poměrně nízkou návštěvností. Pořádně lidí dorazilo až navečer a stejně se pořadatelům nepodařilo areál dostatečně zaplnit. Příchozím návštěvníkům to nicméně nemuselo být líto. Vyhnuli se dlouhým frontám na pivo i langoše. A když náhodou někdo nestačil úplný začátek svého oblíbeného interpreta, pohodlně se procpal skoro až do první řady i v půlce setu.  

Další náhodné fotky z galerie...

SPSXIII. století TrautenberkReckless Love


Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...