Kalifornští Allah-Las předvedli v Lucerna Music Baru ryzí hudební zážitek

Kalifornští Allah-Las předvedli v Lucerna Music Baru ryzí hudební zážitek 80%

Skvostné muzikantství, jednoduchá show a feeling starých rockových kapel. To vše si mohli užít návštěvníci úterního koncertu americké skupiny Allah-Las v Lucerna Music Baru. Moderní klub se na chvíli proměnil v špinavou rockovou garáž, v níž hudebníci předváděli své výkony, které jakoby do dnešní doby vůbec nepatřily.

Losangeleskou kapelu Allah-Las dali dohromady kamarádi, kteří se poznali při práci v obchodě s hudebními deskami. Proto měli pravděpodobně velmi dobře naposlouchané legendární kapely jako The Beatles, Oasis a další světoznámé formace, ke kterým jsou často přirovnáváni. Rozhodně se ale nedá říct, že by byla kapela jen nějakou kopírkou starých osvědčených značek. Prostě se jen vrací ke kořenům a garážový rock s feelingem z minulého století hraje od srdce.

U skupiny totiž člověka ohromí právě velká láska k hudbě, která z nich vyzařuje. Odráží se především v dlouhých pasážích bez zpěvu, během nichž si mohou posluchači nebo návštěvníci koncertů užít jejich muzikantskou dokonalost. Ač se v písních objevují místy mírné nedokonalosti a není výjimkou, že je často dost syrová, tak právě tím bodují Allah-Las u svých fanoušků. Protože právě tohle je jejich podstatou. Připočtěte si k tomu ještě zajímavý a neobvyklý projev nejen frontmana Milese Michauda a vyjde vám ryzí hudební zážitek.

A přesně takový byl i koncert v Lucerna Music Baru, který se uskutečnil v úterý 28. června. Kapela se soustředila především na to, aby všechny potěšila svou neobvyklou atmosférickou hudbou. Show byla spíš minimální, možná by ve výsledku celkovému dojmu spíš uškodila. Vhodně bylo zvoleno osvětlení, které nebylo příliš kýčovité a místy dokreslovalo velmi příhodně atmosféru písní. Na skákání do lidí a burcování publika zapomeňte. Kapela vešla na pódium přesně v deset hodin, jak bylo avizováno, a s pokorou a od srdce odehrála svůj koncert. Návštěvníky, kterých sice nebylo úplně moc, ale klub se jim přesto podařilo zaplnit, dostali především svým upřímným projevem a hudebními výkony tak, že je jen neradi pouštěli z pódia pryč. Proto samozřejmě nechyběl ani přídavek.

Kapela během svého koncertního setu zahrála jak známé hity, tak méně známé písničky. Vystoupení zahájila songem No Werewolf z dosud posledního alba Worship the Sun. Samozřejmě nechyběly ani populární Buman’s Holiday, Tell Me či Calm Me Down. S návštěvníky se rozloučila po sedmdesáti minutách. Opět bez velkých scén a řečí okolo. Kapela jen poděkovala a skromně odešla, jako kdyby si ani neuvědomila, kolika lidem vykouzlila svým vystoupením úsměv na rtech.

Koncert Allah-Las tak nebyl strhující. Ani to nebyla pořádná „vodvazová“ pařba, byť se hlavně v závěru objevilo i několik rychlejších písniček. Bylo to hlavně potěšení pro uši a pro duši těch, co s láskou vzpomínají na skupiny dob minulých. Vhodně zvolení byli také předskokané koncertu, slovenská partička Genuine Jacks, která publikum svými písněmi leckdy i pořádně rozpařila. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!