Živá ulice odstartuje tradičně divadelním blokem Za dveřmi je divadlo

Živá ulice odstartuje tradičně divadelním blokem Za dveřmi je divadlo 

První blok letošního pátého ročníku festivalu Živá ulice zahájí tříměsíční plzeňský multižánrový program již 10. července. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři dny plné pouličního divadla, klaunů, nového cirkusu i pohádek pro děti. To vše v rámci divadelní části Za dveřmi je…divadlo.

Divadelní blok Za dveřmi je…divadlo odstartuje v neděli 10. července site specific představením Summit_2.0, o něž se v plzeňském DEPU2015 postará legendární polský soubor Teatr Osmégo Dnia. Následující dny se pak divadelníci přesunou do Mlýnské Strouhy, kde nebudou chybět ani koncerty a DJ sety. Navíc vstup bude opět na celý program Živé ulice zcela zdarma.

Kromě polského souboru dorazí do Plzně také italský klaun Matteo Galbusera, který působil nějakou dobu také ve slavném Cirque du Soleil. Své akrobatické kousky na festivalu předvede česko-italské duo Circo Frico. Program pak doplní i žongléři Bratři v tricku, mezinárodní nezávislá divadelní skupina Divadlo Continuo či zábavní performeři ze Squadra Sua.

O hudební program se pak postará originální kalifornská skupina The New Division a kanadský elektro-popový hudebník Ryder Havdale.  Samozřejmě že chybět nebudou ani místní kapelky. Zahraje plzeňská jazzová formace The Dixie Hot Licks i indie rock’n’rollová kapela The Osels. O taneční hudbu se pak postarají Inspiral DJs a DJ Squid.

Festival Živá ulice chystá bohatý kulturní program pro všechny Plzeňany i turisty, kteří do západočeské metropole v průběhu prázdnin zavítají. Během letošního jubilejního 5. ročníku bude připraveno mnoho koncertů, pouličního divadla i programu pro děti. Chybět nebude food festival národnostních menšin, pohádky, letní kina či módní akce. Hlavní blok se uskuteční od 15. do 21. srpna. Během něj vystoupí třeba Znouzecnost, Kníry, Anna Polívková či Jiří Schmitzer a Xavier Baumaxa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Depo2015 nabízí i další akce

Místo konání: Depo2015

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!