Festival Metronome nasadil vysokou laťku. Bodovali hlavně Iggy Pop, Foals i Crystal Fighters

Festival Metronome nasadil vysokou laťku. Bodovali hlavně Iggy Pop, Foals i Crystal Fighters

Na scéně se letos objevil zbrusu nový festival Metronome, jehož ambicí je vytvořit v Praze tradici velkého hudebního festivalu, který nabídne návštěvníkům nejen zajímavé interprety z České republiky, ale také velké zahraniční hvězdy. Na premiérovém ročníku, který se uskutečnil o víkendu 25. a 26. června, tak nechyběly kapely The Kooks, Foals či zpěvačka Ella Eyre. Nevětší pozornost na sebe poutal ale americký punkrockový zpěvák Iggy Pop, který svou strhující show naprosto potvrdil postavení headlinera festivalu.

hodnoceno 8x
Líbí? Pošlete to dál...

Barbora PolákováBarbora Poláková

Začít budovat nějaký festival úplně od začátku je vždy náročné.  O to obtížnější je to s ambiciózní akcí, na kterou mají dorazit známí světoví umělci i tisíce návštěvníků. Protože ale za Metronomem stojí zkušený organizační tým, který vytvořil z United Islands of Prague tradiční každoroční přehlídku talentovaných hudebníků přímo v centru Prahy, vše se obešlo bez vážnějších komplikací. A to hned na začátku potrápila organizátory obrovská průtrž mračen, která doslova vytopila menší stage, kde zmokly i některé nástroje skupiny Barbory Polákové, která tak vystoupila jen se čtyřmi písněmi v neobvyklém (avšak nikoli špatném) kabátě. I tuto komplikaci se však podařilo vyřešit poměrně rychle.

Trochu smutný začátek své show měla i britská zpěvačka Ella Eyre, která dávala do vystoupení maximální dávku energie. Ani to ale nestačilo k tomu, aby jí během chvíle hned dvakrát nevypadla elektřina. I tento problém se však brzy vyřešil a podobné nedostatky se během festivalu už naštěstí neobjevovaly. Britská zpěvačka to vzala s humorem a vzhledem k perfektně odvedenému výkonu ji to nejspíš moc nerozhodilo.

K hlavním hřebům celého festivalu patřilo vystoupení zpěváka Iggyho Popa, jenž svým neuvěřitelným elánem udivoval celé pražské výstaviště, kde se festival odehrával. Pozadu ale nezůstaly ani další očekávané hvězdy. Zazářili The Kooks, energičtí Crystal Fighters i kanadská kapela Walking Off The Earth. O skutečně důstojnou tečku za celou akcí se pak postarala anglická skupina Foals, která jen pár hodin předtím vystoupila jako jeden z headlinerů na anglickém kultovním festivalu Glastonbury.

Samozřejmě nechyběly ani čeští a slovenští hudební interpreti, kteří si pro Metronome často připravili speciální vystoupení. Třeba populární formace J.A.R. vystoupila spolu s gospelovým sborem, hudebník Ivan Král pak potěšil fanoušky svým speciálním hostem, jímž se stal legendární divadelník Jiří Suchý. Novou desku Michala Ambrože a Hudby Praha pak pokřtil přímo její producent David Koller. Celý festival pak zahájil Pražský filmový orchestr se známými melodiemi z kultovních scifi snímků. A to samozřejmě stále nebylo vše. 

CELÝ REPORT: Metronome festival zakončili fenomenální Kasabian. Zahráli i Young Fathers a David Koller

Další náhodné fotky z galerie...

Crystal FightersThe Kooks Iggy PopWalking Off The Earth

80%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...