Barbora Poláková má s novým klipem velké plány! Bude mít dalších pět verzí

Barbora Poláková má s novým klipem velké plány! Bude mít dalších pět verzí  

Stoupající hvězda české hudební scény Barbora Poláková, která zaujala fanoušky hned svou debutovou deskou, nedávno zveřejnila svůj nový videoklip k písni Generace. Ten je navíc jen první částí unikátního konceptu, v rámci něhož vznikne ještě dalších pět verzí od pěti střihačů různých generací.

Ve videoklipu si kromě Barbory Polákové zahrálo stejně jako ve veleúspěšné Nafrněné mnoho známých osobností, přičemž nechybí ani mnoho „generačního“ humoru. "Natočilo se téměř sedm hodin materiálu a bylo nám líto ho vyhodit. Několikrát se stalo, že výstup jednoho nebo dvou lidí byl tak vtipný nebo zajímavý a přesný, že by vystačil na celý klip,“ vysvětluje zrod originálního projektu Poláková, „pak už na tu myšlenku skvěle navázal koncept různých generací střihačů. Moc se těším na to, jak stejný materiál zpracují různé oči, různé povahy, různé zkušenosti jednotlivých střihačů."

Námět vzešel přímo od Polákové, která videoklip společně s Terezou Kopáčovou také režírovala. Oblíbená zpěvačka a moderátorka tak zastupuje generaci třicátníků. A jací střihači budou reprezentovat dvacátníky, čtyřicátníky, padesátníky, šedesátníky a sedmdesátníky? To je zatím tajné. Již nyní je ale jasné, že vzhledem k velkému množství natočeného materiálu se bude vždy jednat o úplně odlišný klip. Ten se natáčel na konci května na Plaveckém stadionu v Podolí a na Velodromu Třebešín. Kromě Polákové si v nich zahráli třeba Marie Štípková, Ivan Lupták, Tomáš Měcháček, Václav Jiřáček, Markéta Stehlíková a mnoho dalších.

"Nabízela se jednoduchá varianta sestříhat ještě jednu verzi klipu. Od ní jsme se v diskusi postupně dostali k myšlence, která se zdála být velmi ambiciózní, a tak vznikl nápad, který prvotní lítost nad nevyužitým materiálem přetavil do nosné a originální myšlenky. Totiž posunout přístup ke zpracování natočeného materiálu k jedinečnému konceptu," dodává k tomu Lukáš Skalník Executive Producer Nomad Films Prague.

Ačkoliv se fanoušci dočkají série videoklipů až na podzim, na Generaci v živém provedení se mohou těšit na některých z festivalových zastávek. Již v sobotu 24. června vystoupí Poláková třeba na pražském Metronome festivalu. Chybět ale nebude ani na festivalech Colours of Ostrava, liberecké Benátské či na Open Air festivalu na Okoři. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!