Letní shakespearovské slavnosti opět zpestří prázdniny mezi divadelními sezónami. Letos premiérově s Večerem tříkrálovým

Letní shakespearovské slavnosti opět zpestří prázdniny mezi divadelními sezónami. Letos premiérově s Večerem tříkrálovým  

I tento rok se mohou divadelní fanoušci těšit na Letní shakespearovské slavnosti. Ty pro ně tentokrát chystají více než 140 představení na scénách v Praze, Brně, Ostravě i Bratislavě. Letošní premiérou bude veselohra Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete, o jejíž nastudování se postarala režisérka Jana Kališová.

 „Večer tříkrálový mám ze Shakespearových komedií vůbec nejraději,“ říká o letošní premiéře Letních shakespearovských slavností režisérka Jana Kališová. Veselohru Williama Shakespeara si budou moci diváci poprvé užít 28. června na scéně Nejvyššího purkrabství Pražského hradu. V hlavních rolích se představí Nela Boudová, Marie Doležalová, Monika Timková, Milan Šteindler, Václav Kopta, Tomáš Měcháček a Petr Stach. Ve hře hraje velkou roli také hudba, proto bude nedílnou součástí inscenace i živá kapela.

Vedle Pražského hradu ožije divadlem i letní scéna Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí. Zde budou moci návštěvníci od 2. srpna zhlédnout loňskou premiéru, milostnou tragédii Romeo a JulieTerezou Voříškovou a Janem Sklenářem v hlavních rolích. Sedm večerů pak bude patřit i festivalové stálici Veselé paničky windsorskéBolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou. Na dva dny zavítá na scénu také bratislavské nastudování tragédie Othello.

Nejvyšší purkrabství Pražského hradu nabídne kromě zmiňované premiéry také tři speciální večery, které se uskuteční u příležitosti 400. výročí od úmrtí Williama Shakespeara. První dva proběhnout v režii Václava Lautnera pod názvem Pocta Shakespearovi. V rámci nich se mohou návštěvníci těšit na humorné i vážnější dialogy, sonety v podání oblíbených herců i na zpěv a hudbu. Třetí večer se ponese ve znamení inscenace Richarda III., o níž se postará soubor Prague Shakespeare Company.  Zajímavé je, že představení bude hrané v angličtině a v roli královny Alžběty se představí velvyslankyně Britského království Jan Thompson. Samozřejmě že ani tento rok nebudou chybět úspěšná představení z loňských ročníků – Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské a letošní premiéra ostravské produkce Hamlet.

Letní shakespearovské slavnosti odstartují 28. června a na poslední představení mohou zájemci dojít 3. září. Vstupenky jsou k zakoupení na oficiálních stránkách akce i v internetovém předprodeji sítě Ticketportal. Ceny lístků startují na 290 korunách.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!