Prahu čeká největší hudební víkend! Vystoupí Iggy Pop, Foals i L’Aupaire

Prahu čeká největší hudební víkend! Vystoupí Iggy Pop, Foals i L’Aupaire  

Takový hudební nářez, který čeká hlavní město poslední červnový víkend, Praha ještě nezažila. Své síly během něj totiž spojí ostrovní United Islands of Prague, jenž se letos uskuteční již po třinácté, a premiérový ročník Metronome festivalu. Návštěvníci se tak mohou těšit na mladé talentované hudebníky i ostřílené světové hvězdy.

Hudební program odstartuje již ve čtvrtek 23. června, kdy proběhne ve dvanácti pražských podnicích tradiční Klubová noc. Během ní nabídne speciální program třeba MeetFactory, kde vzdají mladí umělci hold Vladimíru Mišíkovi. V pátek se pak mohou zájemci těšit na warm-up párty obou festivalů, United Islands of Prague i Metronomu. Ta se uskuteční v areálu pražského Výstaviště a návštěvníkům bude přístupná zcela zdarma.

„Tři koncerty v předvečer festivalu jsou takovou pozvánkou a ochutnávkou toho, jak to bude o víkendu v areálu Metronome vypadat a co všechno tam návštěvníky čeká,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová. V místě konání festivalu Metronome tak ještě před jeho zahájením zahrají Thom Artway, No Distance Paradise a November 2nd.

Ta největší hudební nálož přijde ale až v sobotu a v neděli. To totiž propukne dění obou festivalů naplno. Zatímco United Islands of Prague zase ovládne přímo centrum města a nabídne zajímavý výběr mladých nadějných talentů, Metronome festival na pražském Výstavišti představí české i zahraniční hudební stálice. Jeho sobotní program bude patřit především koncertům amerického zpěváka Iggyho Popa, britské kapely The Kooks a londýnské elektro-popové zpěvačky Elly Eyre. United Islands pak lákají na německého multiinstrumentalistu L’Aupaire, rakouskou formaci Leyya či libanonského producenta Zeida Hamdana. Ten vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Walled.

V neděli na Metronomu vystoupí britská kapela Foals, která se pražskému publiku představí vůbec poprvé. Chybět nebudou ani energičtí elektrofolkaři Crystal Fighters či čeští J.A.R., kteří vystoupí s gospelovým sborem. Unikátní představení má připravené také Ivan Král, který vystoupí spolu s Jiřím Suchým. Nedělní program Metronomu pak doplní i americký zpěvák Matt Simons či izraelská superstar Ninet. United Islands budou v neděli patřit polské zpěvačce Monice Brodce a rumunské elektronické formaci Golan.

Kromě hudebních vystoupení je připraven také bohatý doprovodný program. Ten dalece přesahuje hranice festivalových areálů. Tomu se přizpůsobuje také doprava v Praze.  „Chceme nabídnout návštěvníkům maximální komfort, a proto bude od soboy do nedělní půlnoci posílena doprava, vzniknou speciální zastávky. Otevíráme prostor města lidem a zveme sem všechny Pražany a hudební fanoušky z celé České republiky,“ říká organizátor David Gaydečka.

Zatímco na koncerty v rámci festivalu United Islands of Prague, které rozezní třeba Kinského zahradu, Janáčkovo nábřeží, Střelecký ostrov či Kampu, je vstup zdarma, na Metronome se bez vstupenky nedostanete. Lístky jsou stále k sehnání v internetovém předprodeji za cenu 1 600 korun. Pro návštěvníky festivalu bude u areálu připravený také kemp. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Více o "Metronome"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!