Přesně za měsíc startuje festival Colours of Ostrava. Na co letos láká tisíce návštěvníků?

Přesně za měsíc startuje festival Colours of Ostrava. Na co letos láká tisíce návštěvníků?  

Colours of Ostrava promění Dolní oblast Vítkovic v centrum světové hudby přesně za měsíc! Pořadatelé v této souvislosti zveřejnili festivalový program po scénách a hodinách. Ještě jste se nerozhodli, jestli se letos stanete i vy součástí této akce? V tom případě vám přinášíme několik tipů, proč o tom alespoň uvažovat

Festival Colours of Ostrava odstartuje ve čtvrtek 14. července v atraktivním industriálním areálu Dolních Vítkovic. Návštěvníkům nabídne čtyři dny plné nejen hudebních zážitků. Colours totiž nejsou jen o muzice, ale také o divadle, filmech a dalších výjimečných zážitcích. Celkem proběhne pestrý program na 22 otevřených i krytých scénách. A proč byste měli na Colours dorazil i letos? 

1) Zahraniční headlineři a další neobyčejné kapely

Colours of Ostrava nabízí fanouškům výjimečné hudební zážitky nejrůznějších žánrů. Je libo rock, pop, jazz, world music či taneční hudbu? To vše a mnoho dalšího na festivalu naleznete. Letos se mohou návštěvníci těšit na legendu světové elektronické taneční hudby Underworld. Až z australského Perthu dorazí rockoví psychedelici Tame Impala. Program zpestří i francouzský elektronický mág Anthony Gonzalez alias M83 a své fanoušky potěší také islandská kapela Of Monsters and Men.

Samozřejmě že tento výčet není kompletní. Colours totiž nejsou rozhodně festivalem jedné slavné kapely. Proto zde letos zahrají i irští Kodaline, britský písničkář Passenger i projekt 2Cellos, který nabídne neobyčejná provedení známých hitů od AC/DC, Nirvany a dalších. Své 20. narozeniny oslaví na ostravském festivalu také Thievery Corporation, americká legenda downtempa. Návštěvníci si tak mohou být jistí, že jim festival nabídne interprety, kteří se rozhodně neobjevují na každé druhé tuzemské akci.

2) Diskusní fórum Meltingpot

Vůbec poprvé bude letos součástí Colours of Ostrava Meltingpot, diskusní fórum, na které dorazí desítky hostů z různých koutů světa. Tato mezinárodní událost odstartuje již 12. července. Naší ambicí je nabídnout atraktivní přednáškové a diskusní bloky z oblasti vědy, medicíny, ekonomie, kultury, filozofie a religionistiky či ekologie, a to v mezinárodním kontextu. Pozvali jsme proto významné osobnosti současného akademicko-filozofického a odborného světa,“ lákají pořadatelé. První dva dny mezinárodního fóra jsou zpoplatněné, v době konání festivalu pak bude jeho součástí.

A na čí přednášky se mohou návštěvníci těšit? Dorazí přední americký teoretický fyzik a autor mnoha vědecký i populárně naučných publikací Leonard Mlodinow, který spolupracoval se Stephenem Hawkingem a je i scénáristou seriálů MacGyver či Start Treku. Vystoupí také dánský statistik a politolog Bjørn Lomborg, americký novinář a válečný zpravodaj Chris Hedges, přední americký historik Timothy Snyder a mnoho dalších.

3) Sedmnáct nezávislých kapel na Full Moon Stagi

Magazín Full Moon přichystal na své scéně pro návštěvníky to nejzajímavější z nezávislé scény u nás i v zahraničí. Na nejbarevnějším českém festivalu tak letos vystoupí třeba polský projekt Syny, v němž spojili své síly rapper Robert Piernikowski a beatmaker s uměleckým jménem 1988. Dorazí i rockoví Sacri Cuori i trio Zu z Itálie či argentinské duo Mueran Humanos. Velkým lákadlem této scény je pak polská zpěvačka Brodka, která doveze na Colours své nové album Clashes. Z českých interpretů pak nebudou chybět písničkář Kittchen, HRTL či kapela Please The Trees.

4) Divadelní program

Návštěvníci festivalu se mohou těšit i na pestrý divadelní program. Chybět nebude představení nového cirkusu, které nabídne divadelní tanečně akrobatickou show. Komorní scéna Aréna Ostrava dorazí s představením Ruská zavařenina, kterou vyhlásily Divadelní noviny inscenací roku 2013. Vystoupí také legendární improvizační soubor VOSTO5, umělecká skupina Spitfire Company a další.

5) Filmová scéna festivalu

Na festivalu Colours of Ostrava nebude ani letos chybět filmová scéna. Pokud si tedy budete chtít odpočinout od pestrého hudebního programu, rozhodně budete mít z čeho vybírat. V pátek se o filmovou nadílku postará Asociace českých filmových klubů, která na festival dorazí se snímky jako Eva Nová či Ejzenštejn v Guanajuatu. V sobotu promítne projekt 100/2016 velkofilmy na velkém plátně. Těšit se můžete na Sedm statečných, Mlčení jehňátek i kultovní Starce na chmelu.  Neděle pak bude patřit dokumentu.  Promítat se bude Amy i Takovej barevnej vocas letící komety.

6) Bohatý program pro děti

Letos se mohou ti nejmenší návštěvníci i jejich rodiče těšit na ještě lepší program a vyžití, než tomu bylo v minulém roce. ČEZ Family Park nabídne speciální rodinnou zónu, která se ponese ve znamení Říše divů. Kromě pohádkových kulis si mohou děti užít třeba představení souboru Cirk La Putyka, čtení pohádek v rámci projektu Celé Česko čte dětem či na Science show z Velkého světa techniky. Na své si přijdou i sportovní nadšenci. Právě pro ně bude připravena třeba jóga, volejbal, badminton, nohejbal a další. 

Foto: www.facebook.com/colours.of.ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!