Tip na léto: Co všechno přinese letošní Rock for People?

Tip na léto: Co všechno přinese letošní Rock for People? 

Prázdniny se nezadržitelně blíží a společně s nimi přichází i další ročník populárního letního festivalu Rock for People, který si za roky své existence získal přízeň nejen českých, ale i zahraničních hudebních fanoušků. S čím vším přijdou jeho pořadatelé tentokrát?

Rock for People patří mezi nejúspěšnější české open-air festivaly vůbec, a to již od roku 1995! Od té doby se na něm vystřídaly stovky kapel, mezi nimiž nechyběli ani světoznámí Thirty Second to Mars (2013), Pendulum (2011), The Prodigy (2010) nebo třeba Arctic Monkeys (2009). Na své si tak na něm přijdou milovníci nejrůznějších žánrů, od punku přes ska až po D'n'B. Pořadatelé však nezapomínají ani na další zábavu v podobě her a nejrůznějších soutěží – diváci si tak kromě poslechu hudby mohou odnést i mnoho dalších nevšedních zážitků.

Jsou to ale především hudební vystoupení, kvůli kterým se do Hradce Králové vydávají každý rok desetitisíce fanoušků. A rok 2016 určitě nebude výjimkou. Lineup je totiž letos opravdu luxusní a rozhodně to bude stát za to. Níže Vám přinášíme jen krátký přehled těch nej(známějších) kapel, na které se můžete 3. – 5. července v Hradci Králové těšit. A přestože jsou to opravdu věhlasná jména, i ona tvoří jen špičku ledovce toho všeho, co vás na festivalu doopravdy čeká!

SKILLET (3. 7.)

Rocková kapela z Tennessee, která vznikla v roce 1996. Za dobu své existence prodělala kapela mnohé změny (nejen v personálním složení) a vydala osm alb, přičemž „Awake“ (2009) jim přineslo vítězství v prestižní show Billboard Music Awards. Z tohoto alba pochází také jeden z jejich nejznámějších songů, „Monster“. Do České republiky se vrací již podruhé, i navzdory usilovné práci na svém novém albu, dočkáme se tak možná i nějaké nové, dosud nevydané, pecky!

THE OFFSPRING (4. 7.)

Kdo nikdy neslyšel o Offspring, přišel o hodně…naštěstí, nikdy není pozdě začít, a proč ne právě na Rock for People? Legendární rocková kapela vznikla v roce 1984 v Kalifornii a na svém kontě má kromě několika ocenění (Kerrang! Awards, MTV Europe Music Awards…) i devět alb (Americana, Splinter, Conspiracy of One aj.), kterých se prodaly miliony kusů. Stejně jako Skillet i oni pracují na novém albu, kromě kultovních pecek tak snad s sebou přivezou i něco zcela nového!

ENTER SHIKARI (5. 7.)

Přestože v posledních letech prodělala jejich hudba drobné změny, tahle londýnská kapela stále patří k tomu nejlepšímu, co Vás na letošním RfP čeká a její vystoupení byste si proto rozhodně neměli nechat ujít. Enter Shikari jsou znám svou energičností a jejich koncerty jsou skutečným zážitkem! V České republice se navíc jejich hudba těší veliké přízni, o čemž svědčí i skutečnost, že se sem vracejí po poměrně krátké době (v říjnu minulého roku navštívili brněnskou Flédu). Kromě toho vydali v lednu i nový videoklip, který si můžete poslechnout zde:

ANTI-FLAG (5. 7.)

V našem výběru nesmí chybět ani američtí Anti-Flag, jejíž členové jsou kromě kvalitní hudby známí i svým odmítavým postojem vůči americké politice, válce s terorismem a politické korupci. Kromě toho také dlouhodobě vystupují proti porušování lidských práv (v min. letech natočili např. píseň na propuštění kontroverzní skupiny Pussy Riot). Jako kapela pak fungují od devadesátých let, a přestože i oni podstoupili několik změn, původní duo Justin Sane a Pat Thetic (skupinu sice založili ještě s Andym Flagem, ten ji však o pár let později opustil) v něm působí dodnes. Jejich vystoupení jsou výbušná a energická, takže pokud stále váháte, kam se na začátku července vydáte, možná právě Anti-Flag Vás přesvědčí, že Rock for People je ta správná volba!

Kromě výše uvedených se však můžete těšit na mnoho dalších (zahraničních, ale i českých) kapel (lineup zde: https://www.rockforpeople.cz/lineup/), které se Vám předvedou ve dnech od třetího do pátého července v Hradci Králové!

Vstupenky a další informace k dispozici zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!