José Carreras poprvé zavítá Do Brna. Nejspíš naposledy

José Carreras poprvé zavítá Do Brna. Nejspíš naposledy  

Příští rok vystoupí vůbec poprvé v Brně legendární operní pěvec José Carreras. Ten oznámil, že se bude jednat o vůbec poslední světové turné, které kdy uskuteční. Proto nese i příhodný název Final World Tour. V Brně tak vystoupí slavný tenor vůbec poprvé a pravděpodobně naposledy.

José Carreras vystoupí v brněnské DRFG Aréně 6. května 2017. „Brněnskému publiku nabídnu program složený z melodií a motivů z opery, operety a muzikálu. Doufám, že zdejší posluchače skladby nadchnou, protože jejich melodie jsou překrásné. Vášeň a emoce, pocity z hloubi mého srdce a duše, jsou právě to, co se v těchto skladbách snažím vyjádřit prostřednictvím svého hlasu. Navíc je skvělé, že mohu zazpívat poprvé a naposledy v tomto báječném městě,“ láká na svůj brněnský koncert Carreras. Vystoupí zde spolu s filharmonií pod taktovkou Davida Gimeneze.

Pěvec José Carreras se proslavil především interpretací děl Verdiho a Puccinoho. Působil také v hvězdném triu Los Tres Tenores (v překladu Tři tenoři), ve kterém vystupoval spolu s Plácidem Domingem a Lucianem Pavarottim. V roce 2014 se vrátil na operní scénu v nové opeře El Juez (Soudce). I árie z tohoto díla by měla na brněnském koncertu zaznít.

To, že má za sebou velmi pestrou a bohatou hudební kariéru, dokládá fakt, že ztvárnil více než šedesát rolí na předních operních scénách světa. Jeho obsáhlý koncertní repertoár tak zahrnuje přes 600 titulů nejrůznějších žánrů – od barokní skladby až k současné hudbě.

V 80. letech musel na čas přerušit svou kariéru kvůli boji s leukémií. I přestože pro něj tento boj dopadl vítězně, Carreras si uvědomil, že všichni takové štěstí nemají. Proto založil mezinárodní nadaci pro výzkum této choroby, které předsedá.

Vstupenky na brněnský koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji sítě Ticketpro. Zájemci je seženou v různých cenových kategoriích. Nejlevnější lístky jsou na stání a zaplatíte za ně 990 korun. Vstupenky na sezení se pohybují od 1 190 do 4 890 korun.

José Carreras zahraje na konci tohoto roku také v pardubické Tipsport Aréně. Koncert se uskuteční 10. prosince. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Winning Group Arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Winning Group Arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!