Lucie odstartuje své turné již v pátek. Kromě něj chystá i dokument

Lucie odstartuje své turné již v pátek. Kromě něj chystá i dokument  

Kapela Lucie odstartuje v pátek 17. června v Plzni sérii tří českých koncertů pod širým nebem. Jako hosté vystoupí bratislavští Korben Dallas. Chybět nebude ale ani host z České republiky. Lucie přibrala na turné i českou skupinu Jasná Páka, se kterou občas vystupuje i David Koller.

Lucie, Jasná Páka a Korben Dallas potěší kromě plzeňského amfiteátru i brněnský Velodrom, kde vystoupí 24. června, a Eden Arénu v Praze, kterou čeká jejich společný koncert 1. července. Jasná Páka nedoprovodí Lucii akorát během jejich bratislavského vystoupení, kde se budou muset fanoušci spokojit jen s jednou předkapelou, zmiňovanými Korben Dallas.

Kromě velkých koncertů si populární kapela připravila pro fanoušky ještě jedno překvapení. Celovečerní dokument Lucie: příběh jedný kapely, který nese podtitul 30 let spolu, 30 let bez sebe, bude mít premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 3. července. Do kin se pak snímek dostane 7. července.  Lucie se tak po třiceti letech vůbec poprvé dostane na plátna kin.

Režisér David Sís se ve snímku zaměřil na emotivní mozaiku vztahů, úspěchů a pádů oblíbené skupiny. Ve filmu se prolínají různé časové roviny, které divákům nabídnou unikátní cestu časem. V dokumentu se objeví dosud nepublikované záběry, o nichž ani nebylo známo, že existují. Ty nás zavedou nejen na koncertní pódia a do backstage, ale i do soukromí hudebníků.

„Pestrá koláž materiálů zahrnuje mimo jiné výsledky pečlivé práce s televizními archivy, unikátní záběry pořízené samotnými členy kapely, ale také promyšlenou hudební dramaturgii, která dodává jednotlivým obrazům symbolické významy,“ lákají na zbrusu nový snímek jeho tvůrci. Velkou roli mají v dokumentu také otevřené výpovědi členů kapely, které vysvětlují divákům nejen příčiny opakovaných rozpadů kapely, ale také důvody, proč se k sobě také neustále vrací. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!