Skotská kapela Biffy Clyro dobyla Lucernu i srdce návštěvníků

Skotská kapela Biffy Clyro dobyla Lucernu i srdce návštěvníků 90%

Jak to vypadá, když se dělá hudba s láskou a s plným nasazením, ukázala ve Velkém sále pražské Lucerny všem svým fanouškům kapela Biffy Clyro. Ta dovezla na český koncert nejen své známé hity, ale také brusu nové písně z chystaného alba Ellipsis, které vyjde 8. července.

Koncert odstartovali Biffy Clyro 7. června devátou hodinou večerní. A hned jako první píseň naservírovala tato slavná skotská trojka návštěvníkům první singl z chystané desky Wolves of Winter. S vlčí energií se pak pustili i do dalších skladeb a získávali si stále větší podporu u publika v sále. To s nadšením přijalo i starší pecku Living Is A Problem Because Everything Dies, kterou následoval singl Biblical ze zatím poslední desky Opposites z roku 2013.

Simon Neil, James Johnston, Ben Johnston a další dva hudebníci, kteří však ke kapele oficiálně nepatří, tudíž jim nebyla věnována téměř žádná pozornost, předvedli na pódiu doslova hudební smršť. V té se míchaly rockové až hardrockové songy založené na pořádných kytarových riffech s něžnými baladami, ve kterých vynikl Simonův neobyčejný hlas. Skladby navíc uměl pořádně procítit, tudíž nechyběly ani chvíle dojetí a malé záblesky slziček v očích.

Přestože nebyl Velký sál Lucerny vyprodaný, kapela dávala do vystoupení vše. Neuvěřitelně živelná show Simona Neila, o kterou fanoušky neošidil, i když bylo v Lucerně již během první části koncertu téměř nedýchatelno, strhávala všechny návštěvníky a sedět nevydrželi ani lidi na balkonech. Bodovaly samozřejmě především ověřené pecky jako Black Chandelier, Mountains či Bubbles. Ty spolu s kapelou zpívala celá Lucerna. Ohlas získaly ale i zbrusu nové písně jako Animal Style či Friends and Enemies.

Kromě zpěvákových kousků, kvůli nimž byl již během prvních písní celý zalitý potem, byť byl slečen do půlky těla, dotvářela atmosféru i působivá světelná show, která nebyla kýčovitá, ale naopak vkusně doplňovala dění na pódiu. Biffy Clyro tak opět českému publiku ukázali to, že není potřeba přeplácané show, aby se na koncert dlouho vzpomínalo. V jejich případě totiž bohatě postačí hudba, zpěv a obrovská energie a radost, která během vystoupení přechází mezi hudebníky a publikem.

Úplně nakonec stojí za zmínku také královéhradecká kapela The Atavists, která vystoupila jako předskokan. Svého nelehkého úkolu se zhostila skutečně se ctí, návštěvníky roztleskala, rozhoupala v bocích, a přichystala je tak na koncert hlavní hvězdy večera. Její půlhodinka tak nebyla zbytečnou ztrátou času, jak se to často v podobných případech stává. 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Skotská kapela Biffy Clyro dobyla Lucernu i srdce návštěvníků Skotská kapela Biffy Clyro dobyla Lucernu i srdce návštěvníků Skotská kapela Biffy Clyro dobyla Lucernu i srdce návštěvníků
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Více o "galerie_BiffyClyro"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!