Nuda v metru? Nikoli! To pražské má v červnu k dispozici hudební vagon

Nuda v metru? Nikoli! To pražské má v červnu k dispozici hudební vagon  

Jako předvoj největšího pražského hudebního víkendu teď jezdí v metru speciální hudební vagón, jehož cílem je připravit návštěvníky na festivaly Metronome a United Islands of Prague, které se uskuteční poslední červnový víkend. Jejich organizátoři chtějí ale bavit hudební fanoušky celý červen, k čemuž má sloužit právě hudební scéna umístěná přímo v metru.

Ještě než přijdou lidé za hudbou na METRONOME festival a United Islands of Prague, chceme část hudebního programu obou festivalů dostat my k nim a zároveň dát možnost všem si v metru zahrát,“ vysvětluje David Gaydečka, organizátor festivalů. Již od prvního červnového víkendu si tak mohou zájemci užít koncerty přímo ve vybraném vagonu metra. Ten přinese v průběhu tří červnových víkendů nejen ochutnávku zmiňovaných festivalů, ale poskytne prostor pro všechny, kteří si chtějí v metru zahrát.

Akce vznikla spoluprácí organizačního týmu festivalů s Dopravním podnikem hlavního města Prahy i pražským magistrátem. "Vždycky jsem prosazoval, aby se městská hromadná doprava přiblížila cestujícím. Je mi sympatické, že pořadatelé tak velké akce přišli s nápadem hudebního vagonu a během červnových víkendů zpestří lidem cestu metrem,“ uvedl náměstek primátorky a radní pro dopravu a sport Petr Dolínek.

Celá akce odstartovala již 30. května, kdy rozezpíval všechny cestující gospelový sbor Maranatha. První červnový víkend už vyjel vagon s velkou parádou. V neděli 5. června se proměnil dokonce v koncertní síň. Zahrál zde totiž Pražský filmový orchestr, který předvedl melodie z kultovních scifi snímků, jako jsou Star Wars, Vesmírná Odysea i Star Track.

Druhý a třetí červnový víkend pak nabídne vagon prostor pro všechny, kdo si budou chtít zahrát. A to vždy od 19 do 22 hodin v prostředním vozu linky A. 

Foto: Archiv United Islands of Prague 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!