Studentské kapely budou soutěžit na open air festivalu Škola-Rocku 2016

Studentské kapely budou soutěžit na open air festivalu Škola-Rocku 2016 

Jestli jako fanoušci rocku a punku stále nemáte pořádné plány na červen, pražská Uhříněves čeká právě na vás. Nejenže si stoupenci tohoto žánru přijdou mezi známými interprety jistě na své, rovněž se ale také budou moct podílet na splnění snu jedné ze čtyř studentských kapel, které si zde snaží prorazit cestu mezi své vzory.

V pořadí již čtvrtý ročník netradičního festivalu zakotví opět v pražské Uhříněvsi, kde 18. června rozezní stráň přírodního areálu Smeťák. Program tentokrát zpestří zaběhlá pop-rocková skupina UDG, která s sebou přiveze své nové CD Emotikon, spolu s kapelou Jaksi Taksi oblíbenou pro své písničky jako například její největší hit Škola, hlavně u mládeže. Zrovna o té celá Škola-Rocku také je.

Na rozdíl od obvyklých hudebních festivalů mají právě zde začínající studentské kapely možnost zazářit rovnou mezi svými hudebními vzory. Již od března čtrnáct začínajících kapel soutěžilo o příležitost dělat předskokany výše uvedeným skupinám, které doplní také energetičtí Maniac, talentovaní Last Station nebo uhříněvská kapela Houpací kůň. Postupující nováčci tak budou vystupovat přímo v hlavním dění, přičemž je stále čeká soutěžení o další postup.

Důležitou součástí programu festivalu bude totiž pro jeho návštěvníky také hodnotit vystoupení studentských kapel Nautica, BAD, Angelic Project a Pictor, které si vybojovaly své místo v tomto velkém finále. Nejatraktivnější z nich potom sklidí nejenom hlasité ovace a hodnotné ceny, ale zároveň dostane vstupenku na největší český multižánrový festival Votvírák. Tam příští rok předvede své kvality ještě širšímu obecenstvu a svým dalším potenciálním fanouškům.

Kromě skvělého hudebního prožitku a možnosti významně zasáhnout do života několika mladých studentů čeká na návštěvníky festivalu jeden drobný adrenalinový bonus v programu dne. Sportovní nadšenci budou moct využít přírodní terén Smeťáku k akčnímu zážitku u disciplíny Landkiting, kterou pro ně organizátoři festivalu také připravili. V podstatě se jedná o takový vzdušný skateboarding, takže kdyby někdo náhodou nebyl z programu dost na výši, stačí se postavit na skateboard a tažný drak se už postará o zbytek. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Studentské kapely budou soutěžit na open air festivalu Škola-Rocku 2016Studentské kapely budou soutěžit na open air festivalu Škola-Rocku 2016Studentské kapely budou soutěžit na open air festivalu Škola-Rocku 2016
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!