Na nádvoří hradu Rabí odstartuje tuto sobotu již desátý Ruinfest

Na nádvoří hradu Rabí odstartuje tuto sobotu již desátý Ruinfest 

Festival Ruinfest rozezní i tento rok nádvoří zříceniny hradu Rabí. Letos zde oslaví již desáté narozeniny, během nichž si mohou návštěvníci užít pětici hudebních vystoupení. Dorazí Donnie Darko, The Fellas i speciální host z Bavorska.

Organizátoři festivalu se zaměřují při výběru interpretů především na ty, kteří vybočují ze současného mainstreamu. „Naším cílem je dostat na okraj Šumavy hudbu, která je nějakým způsobem výjimečná a zároveň stojí mimo hlavní proud,“ lákají. Proto na Ruinfestu neuvidíte notoricky známé české interprety, kteří vystupují na každém druhém letním festivalu. Festival tak přináší osvěžující alternativní vánek.

Velkým lákadlem letošního Ruinfestu je plzeňská kapela Donnie Darko. Na festival dorazí ale také speciální zahraniční host. Skáčko přímo z Bavorska dovezou na festival členové skupiny SKAKALAK. Program pak doplní akustická partička The Fellas, surf punkáči z kapely Wild Tides a pražští Dalekko, kteří označují svůj hudební styl jako lo-fi pop.

Ruinfest se uskuteční již v sobotu 4. června na nádvoří zříceniny Rabí. Kromě hudby si tak mohou návštěvníci vychutnat i unikátní atmosféru a užít neobyčejný večer mezi hradbami středověkého hradu. Připraveny budou také zajímavé workshopy, během kterých si mohou zájemci vyrobit vlastní památeční odznáček. Chybět nebude ani žonglování, slackline a yoyo show.

Festival odstartuje pátou hodinou odpolední, návštěvníci, kteří dorazí ještě o něco dříve, ale ještě stihnou poslední hradní prohlídky. Po konci akce budou k dispozici svozové autobusy, které dovezou zájemce do Horažďovic a do Sušice. Samozřejmě, že organizátoři mysleli i na ty, kteří budou chtít na hradě přenocovat ve stanu. Pro ty bude k dispozici louka pod zříceninou.

 Foto: Ruinfest 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!