Festival Mezi Ploty baví děti i jejich rodiče

Festival Mezi Ploty baví děti i jejich rodiče  

Nejoriginálnější pěvecký výkon předvedl zpěvák Rybiček, Kuba Ryba, který krátce před koncertem přišel o hlas. Zpívání mu sice příliš nešlo, zato bavil publiku vtipnými hláškami. Na pódium si pozval vycházející hvězdu, zpěváka Pekaře. Kromě obou zmíněných umělců zde vystoupily kapely jako Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Eddie Stoilow, Sto zvířat, Michal Hrůza nebo PSH.

Festival se tradičně odehrává v areálu psychiatrické léčebny v Praze v Bohnicích a už od dob svého vzniku si klade za cíl bourat bariéry mezi klienty léčebny a jeho návštěvníky. Obrušovat hrany mezi dvěma trochu odlišnými světy mělo i letošní motto, které znělo Jste normální? Festival je výjimečný také tím, že se uvnitř areálu nekonzumují alkoholické nápoje, zato na čtrnácti různých scénách nabízí pestrý program pro celou rodinu.

K největším lákadlům sobotního dne patřila kapela Divoký Bill, Krucipüsk nebo Mňága a Žďorp, jejíž zpěvák Petr Fiala si pobyt za zdmi psychiatrické léčebny v mládí vyzkoušel na vlastní kůži. Na alternativní scéně se představila kapela The Prostitutes. Vrcholem sobotního programu Street music stage bylo vystoupení  Oriona. Rodinnou hudební scénu roztančili živočišní bubeníci z uskupení Tam Tam Batucada.

Kromě hudebních koncertů festival nabídl řadu divadelních představení. V bohnickém Divadle za plotem zahrálo Divadlo Bolka Polívky. Nechyběl ani pestrý program pro děti, který kromě dětského divadla nabídl i širokou škálu volnočasových aktivit.  

Festival navštívilo 10 000 fanoušků

Kolem půl šesté se nad festivalovým areálem spustil liják, který mírně zpozdil i vystoupení Eddie Stoilow a polevil až po hodině. Spousta návštěvníků kvůli průtrži mračen opustila areál. V neděli i přes slunečné počasí jich dorazilo o něco méně. Ovšem i přes sobotní nepřízeň počasí festival navštívilo podle odhadu organizátorů přes 10 tisíc lidí.

V neděli se festivalové publikum mohlo těšit na další porci skvělé muziky reprezentované osvědčenými stálicemi české hudební scény. Krátce po poledni se představila Tonya Graves známá z kapely Monkey Business, rockeři z Imodium a po nich již zmínění Rybičky 48. Kuba Ryba už po prvním songu s notnou dávkou sarkasmu prohlásil, že si vždy přál, aby jeho kapela zněla jako Motörhead.

Přes jeho hlasovou indispozici se houstnoucí publikum pod pódiem výtečně bavilo a nakonec kapelu i se zpěvákem Pekařem odměnilo bouřlivými ovacemi.  Na alternativní scéně zazpívala Lenka Dusilová. Zlatým hřebem nedělního večera na Street music stage byl koncert tria PSH. Na hlavní stagy vystoupil ještě Jaroslav Uhlíř, Sto zvířat a Michal Hrůza, který celý festival uzavřel. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!