Pavel Callta i metalisté ze Seven zahrají na podporu handicapovaných dětí

Pavel Callta i metalisté ze Seven zahrají na podporu handicapovaných dětí 

Benefiční festival Handifest se po roční pauze opět vrací, aby podpořil handicapované děti. Pro ně a pro návštěvníky zahraje během zábavného hudebního odpoledne hned šest kapel nejrůznějších žánrů. Chybět nebude popový písničkář Pavel Callta, dorazí ale i metalové legendy Seven či brněnsko-pražská partička We On The Moon.

Handifest má za sebou oddechový ročník, který následoval po neúspěšném ročníku z roku 2014. Ten ani zdaleka nesplnil očekávání pořadatelů a ani vybraná částka neodpovídala představám. „První ročník se nepovedl z několika důvodů. Chyběly nám zkušenosti s akcí takového rozsahu, především nám ale na poslední chvíli odřekl spolupráci významný sponzor,“ popisuje příčiny neúspěchu z roku 2014 předseda nadačního fondu Jan Šátava.

Nyní ale přichází Handifest s novou koncepcí, která snad povede k vysněným cílům. Výtěžek z koncertu poputuje ke stejným rodinám s handicapovanými dětmi, jako tomu bylo při prvním ročníku festivalu. „Částka vybraná v roce 2014 se ani zdaleka nepřiblížila naší představě o smysluplné pomoci, přijde nám tedy logické podpořit znovu stejné rodiny,“ vysvětluje Šátava.

Letošní ročník Handifestu se uskuteční 17. června v jihočeské Kaplici. Na pódiu v městském parku se zde vystřídá šest českých hudebních interpretů. Headlinerem je popový zpěvák Pavel Callta. Fanoušci metalu ale ocení spíše koncert kapely Seven. Program pak doplní skupina We On The Moon, západočeští ISUA, folk-popové uskupení Dětský pokojíček a crossoveroví Alike.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 150 korun, na místě si pak o padesát korun připlatíte. Ještě v tomto roce pak plánuje nadační fond uspořádat i podzimní edici festivalu. Ta by se měla odehrát v Praze. Místo, datum a další podrobnosti budou však teprve upřesněny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!