5 nejsledovanějších hudebních interpretů Youtube má miliardová zhlédnutí! Patří mezi ně i ten váš?

5 nejsledovanějších hudebních interpretů Youtube má miliardová zhlédnutí! Patří mezi ně i ten váš? 

Největší videoklipová databáze na internetu dává prostor leckterým umělcům. Vůbec nejúspěšnějšími se na YouTube v poslední době stávají lidé, kteří se vytvářením videí za účelem virálního šíření přímo živí, tzv. youtubeři. Hudební interpreti ale rozhodně neupadají v zapomnění, a takový Justin Bieber se stále drží na celkovém druhém místě. Patří i vaši oblíbení interpreti mezi ty nejúspěšnější?

Málokterý zpěvák nebo zpěvačka se může pyšnit tak rozsáhlou fanouškovskou základnou, kterou ale zároveň téměř vyrovnávají počty odpůrců. Právě Bieberovi příznivci však vyzdvihli jeho jméno na první příčku tohoto seznamu, na kterém si udržuje více jak dvoumilionový náskok nad svými kolegy z hudebního průmyslu. Do toho se mimochodem dostal zrovna díky internetovém serveru YouTube, kde si ho poprvé všiml jeho aktuální manažer Scooter Braun, který tehdy neznámého kanadského chlapce dostal ke hvězdám. Nyní má tak na svém kanálu rovnou tři hudební videoklipy přesahující miliardu zhlédnutí, z nichž zatím jednoznačně vede populární „Sorry“.

Počet zhlédnutí: 11,060,530,347             

2. Rihanna

Barbadoská zpěvačka obsazuje sice až stříbrnou pozici, celosvětově ale patří mezi nejprodávanější umělce všech dob. Tento titul jí propůjčuje obrat 250 milionů singlů a 50 milionů prodaných alb ve všech koutech světa, z nichž rovněž čtrnáct jejich písní patří k No. 1 hitům v uznávané hitparádě Billboard Hot 100. Jedním z nich je také singl Diamonds ze zpěvaččina sedmého studiového alba, který mezi ostatní její videoklipy ční s 800 miliony zhlédnutími, přičemž ho následují další klipy od známých písní jako We Found Love nebo What's My Name?.

Počet zhlédnutí: 9,020,642,171

3. Taylor Swift

Do třetice uzavírá stupínky vítězů populární mladá zpěvačka, textařka a skladatelka z Ameriky, která veleúspěšně odstartovala svoji uměleckou kariéru v country popu. Její v pořadí třetí singl Our Song tituloval Taylor Swift nejmladší zpěvačkou, která úplně samostatně napsala a vydala píseň, jenž vyhrála první místo v žebříčku Billboard Hot Country Songs. Na jejím Youtube kanálu je ale zatím nejúspěšnější videoklip od Blank Space, který s počtem zhlédnutí 1,6 miliardy trumfuje i Sorry od Justina Biebera. Přes miliardu se potom nicméně stihlo přehoupnout už jenom Shake It Off, a tak Taylor Swift zatím šlape na patě jenom své starší kolegyni Rihanně.

Počet zhlédnutí: 8,883,914,306

4. Katy Perry

Jednatřicetiletá zpěvačka by se svým rodným příjmením Hudson mohla nejspíš nepříjemně zastínit herečku Kate Hudson, a tak je štěstí, že si ve svých začátcích přisvojila pseudonym Katy Perry podle rodného příjmení matky. Ta svoji dceru od mládí vychovávala k víře, a v kostele zrovna taky americká zpěvačka s hudbou začala. Poprvé se poté proslavila se svým velkým hitem I Kissed A Girl, opravdový úspěch sklidilo ale až její třetí studiové album, z něhož se hned pět postupně po sobě vydaných písní umístilo na první příčce žebříčku Billboard Hot 100. Na jejím kanálu vedou novinky z posledního alba Dark Horse a Roar, jejichž oba videoklipy vystřelily k téměř jeden a půl miliardám zhlédnutí.

Počet zhlédnutí: 7,555,595,458

5. Eminem

Top 5 uzavírá úplná změna v žánru. Přesouváme se k hip hopu a jednomu z nejoceňovanějších rapperů vůbec, k Eminemovi. Hudební interpret populární nejenom mezi stoupenci svého uměleckého žánru zakončuje tento žebříček takřka až symbolicky. V roce 2013 totiž získal ocenění Umělec roku při prvním ročníku soutěže Youtube Music Awards, kterou internetový server tehdy spustil. Mimo toto ocenění má Eminem na svém kontě také patnáct hudebních cen Grammy a jednoho Oscara za nejlepší píseň, kterou je Lose Yourself z jeho filmu 8. míle. Od roku 1996 vydal už osm alb, a videoklipy z jejich nejznámějších singlů neustále plní jeho kanál dalšími tisícovkami zhlédnutí. Zatím nejúspěšnějším z nich je Love The Way You Lie, ve kterém účinkuje také zpěvačka Rihanna, a společně už pokořili i miliardovou hranici.

Počet zhlédnutí: 6,682,539,152

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!