Liberecká Benátská ohlásila nového headlinera. S hity Scorpions a UFO dorazí Michael Schenker

Liberecká Benátská ohlásila nového headlinera. S hity Scorpions a UFO dorazí Michael Schenker  

Na konci července se na libereckém hudebním festivalu Benátská! objeví slavný heavymetalový kytarista Michael Schenker, který během své hudební kariéry prošel třeba slavnými kapelami Scorpions či UFO. Zařadí se tak mezi další zahraniční interprety, jako jsou britský zpěvák Tom Jones a kapela DragonForce.

Návštěva Michaela Schenkera na Benátské je o to vzácnější, že se letos objeví pouze na třech evropských festivalech. Kromě českého publika si tak výkony heavymetalového kytaristy užijí už jen návštěvníci Rock Festu v Barceloně a na festivalu Sweden Rock. Fanoušci se mohou těšit na průřez celé jeho tvorby. Chybět tudíž nebudou hity Scorpions, UFO či Michael Schenker Group.

„Máme velkou radost z uvedení Michaela Schenkera jako dalšího zahraničního headlinera Benátské! Mladší bratr Rudolfa Schenkera, který ve Scorpions stále hraje, k nám nedorazí pod značkou Michael Schenker Group, ale pouze pod svým jménem. Díky tomu předvede průřez skladeb jak od Scorpions, tak i UFO či MSG,“ říká ředitel Benátské! Pavel Mikez, „Vzhledem k tomu, že takové koncerty budou v Evropě pouze tři, očekáváme příjezd Michaelových fanoušků z okolních států.“

Michael Schenker tak doplňuje seznam zahraničních interpretů, kteří se letos na libereckém festivalu objeví. Návštěvníci se kromě něj mohou těšit na britskou metalovou kapelu DragonForce či na britského zpěváka a herce Toma Jonese, který potěší Benátskou svým  drsným barytonem a širokým žánrovým záběrem.

Samozřejmě, že velmi početné zastoupení bude mít na Benátské také česká hudební scéna. Dorazí interpreti nejrůznějších žánrů. Chybět nebude zpěvačka Anna K, kapela Arakain, Barbora Poláková, Divokej Bill, Hana Zagorová, Mandrage, Olympic, Tublatanka, Walda Gang a mnoho dalších.

Festival Benátská! se uskuteční ve dnech od 28. do 31. července. Celofestivalová permanentka je v současné době k zakoupení za 1 390 korun. K dispozici jsou ale i jednodenní vstupenky a speciální VIP lístky, v rámci nichž získají jejich držitelé i přístup do VIP zóny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!