Markéta Irglová přeruší hudební pauzu. Na Moravě odehraje tři koncerty

Markéta Irglová přeruší hudební pauzu. Na Moravě odehraje tři koncerty 

Rodačka z Valašského Meziříčí, která v současnosti žije již čtvrtým rokem na Islandu, kde vychovává své dvě děti, chystá pro české fanoušky sérii tří moravských koncertů. Na unikátní vystoupení, během nichž přeruší Markéta Irglová svou koncertní pauzu, se může těšit Brno, Olomouc i Valašské Meziříčí.

Svou krátkou koncertní šňůru po Moravě odstartuje zpěvačka Markéta Irglová 25. června, kdy zahraje na festivalu Valašský špalíček, který se každoročně koná ve Valašském Meziříčí. V pondělí 27. června pak odehraje plnohodnotný koncert v brněnském Mahenově divadle. Poslední vystoupení se pak uskuteční v Olomouci ve velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc, do něhož se vejde jen několik desítek fanoušků.

Na koncertech se představí mladá zpěvačka bez kapely. „Bude to jen její hlas, piano a možná i kytara. Tento model vystupování si Markéta vyzkoušela zatím jen na pódiích v Londýně a Liverpoolu. Čeští posluchači stejně jako ti britští se tak budou moci přesvědčit, v jak výraznou autorskou i interpretační osobnost Markéta za osm let od oscarového triumfu vyzrála,“ říká zpěvaččin otec a manažer Marek Irgl.

Irglová tak vystoupí úplně bez doprovodu jiných hudebníků, předskokan však během koncertů chybět nebude. Na ně s sebou totiž přibere charismatického islandského zpěváka a kytaristu Svavara Knútura. Ten zpívá jak v angličtině, tak islandštině. „Zdali se obecenstvo dočká slavného duetu Falling Slowly právě s tímto hostem, popřípadě v islandštině, to bude pro diváky překvapením,“ doplňuje Irgl.

Program moravských koncertů bude složený z písní, které vznikaly v období spolupráce s Glenem Hansardem, i ze dvou zpěvaččiných sólových alb. Chybět nebudou ani úplné novinky, které se budou nacházet na připravované nahrávce. Irglová totiž kromě výchovy dětí stíhá stále skládat písně. Nedávno zkomponovala hudbu pro nezávislý rakouský snímek a dělá i na dalších projektech. Naposledy se českému publiku představila během únorových koncertů se svým oscarovým partnerem Glenem Hansardem. 

Foto: Hordur Sveinsson

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Mahenovo divadlo nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Mahenovo divadlo

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!