Nový snímek Děda zavede diváky na současné i minulé Valašsko

Nový snímek Děda zavede diváky na současné i minulé Valašsko  

Na začátku června uvedou česká kina novou letní rodinnou komedii Děda odehrávající se na valašské vesnici. Snímek kombinující krásy valašské krajiny, zdejší tradice, obyčeje i humorný příběh vznikl pod taktovkou režiséra Mejly Basela. V hlavních rolích se představí František Segrado, David Suchařípa i Bolek Polívka.

Zaneprázdnění rodiče posílají na prázdniny své ratolesti k jejich svéráznému dědovi, který bydlí v prosté valašské vesnici. Děti se tak z pražského prostředí, kde žijí svůj život plný internetu, mobilů a tabletů, přesouvají na vesnici, kde se setkávají s úplně odlišným valašským životem. Děti si postupně zvykají na vesnický životní styl a jejich prázdninové dobrodružství se rozjede naplno v momentě, kdy najdou v dědově chaloupce zapomenutý poklad. Ten začne zajímat i zbytek celé vesnice a prostřednictvím něj se toho dozví jak hlavní hrdinové, tak diváci mnohé také o historii starého Valašska.

Snímek tak divákům poskytne nejen obraz současného života na Valašsku, ale dozví se také to, jak prožívali jaro, dožínky, Vánoce či třeba svatojánské ohně naši předkové. „Příběh vás provede historií, zvyklostmi, řemesly, nářečím, přírodou a událostmi současného i dobového Valašska. Vše s dědovi vlastním humorem, za účasti svérázných domorodců, s napětím dramatických momentů i překvapivých rozuzlení,“ lákají na nový film jeho tvůrci.

Nový snímek Děda míří do kin

Slavnostní premiéra nové letní komedie se odehraje 2. června. Režie se ujal Mejla Basel, který se podílel také na zvukové stránce snímku. V hlavních rolích se představí František Segrado, David Suchařípa, Petra Hřebíčková, Bolek Polívka, Kristýna Frejová či Petr Čtvrtníček. Rolí dvou dětských hrdinů se pak ujali Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov. Kromě nich se ve filmu objeví celá řada amatérských herců. A v historických scénách, které se prolínají se současností pak více než tři sta padesát komparsistů a herců z Valašska“, popisuje Marta Santovjáková - Gerlíková, která je společně s režisérem Mejlou Baslem spoluautorkou scénáře a film DĚDA produkuje.

Hudbu k Dědovi složil skladatel Petr Kubelík, pravnuk světoznámého houslisty Jana Kubelíka. „Muziku k filmu DĚDA jsem netvořil prvoplánově. Jsou tam prvky valašské hudby, ale není to valašská muzika, vysvětlil skladatel Petr Kubelík. Ukázku můžete slyšet již nyní ve filmovém traileru. Text titulní písně napsal textař, básník a teď i možný budoucí kandidát na prezidenta Michal Horáček

Kdy a kde dávají film: Děda

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Nový snímek Děda zavede diváky na současné i minulé Valašsko
 

Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!