Muzikál Pomáda srší energií a dobrou náladou!

Muzikál Pomáda srší energií a dobrou náladou! 

Roztančená Pomáda se poprvé na prknech divadla Kalich představila divákům před čtyřmi lety. Od té doby se muzikálová inscenace stejnojmenného filmu z roku 1978 těší v tuzemsku velkému úspěchu, a to napříč všemi generacemi. Lví podíl na tom nese především mladé herecké obsazení, ze kterého sálá po celou dobu představení energie a dobrá nálada.

Muzikál Pomáda nás zavede zpět do 50. let 20. století na střední školu Rydell za studenty posledního ročníku. Lamač dívčích srdcí Danny Zucco (Roman Tomeš) vypráví přátelům o svém letním románku u moře s holkou jménem Sandy (Kateřina Steinerová). Oba žijí v domnění, že se už nikdy nepotkají. O to více jsou pak překvapení, když na sebe narazí ve školní jídelně. Danny se však před svými kamarády tváří, že ho nová spolužačka vůbec nezajímá. Opak je ale pravdou. A to je začátek milostného příběhu nejen dvou hlavních hrdinů, ale i jejich přátel Doodyho (David Gránský), Kenickieho (Tomáš Savka), Rogera (Michal Pleskot), Sonnyho (Petr Šudoma), Rizzo (Michaela Doubravová), Marty (Veronika Veselá), Jane (Kateřina Herčáková), Frenchy (Nina Horáková) a Patty (Charlotte Doubravová).

Skvělé herecké obsazení

Režisérský počin Jána Ďurovčíka je výbornou podívanou. Z více než 400 zájemců o roli v Pomádě vybral ty správné. Herci ztvárňují své postavy tak dokonale, že jim uvěříte každé jejich slovo. Především výkony ústřední dvojice byly výborné – Kateřině Steinerové role nevinné dívky, která se promění v rebelku, vyloženě sedla. A smích Romana Tomeše byl natolik nakažlivý, že rozesmál celý sál.

V pozadí nezůstali ani členové partičky okolo Dannyho a Sandy, jejichž představitelé si to na pódiu doslova užívali. Především mužská část obsazení si získala přítomné diváky nejen skvělým hereckým výkonem, ale také improvizacemi, kterými několikrát publikum počastovala. Sál se tak během muzikálu například dozvěděl stav hokejového utkání mezi Českou republikou a Dánskem, které se ten večer hrálo, a i několik dalších pikantností.

Muzikál ve zpracování Jána Ďurovčíka, Adama Nováka a Eduarda Krečmera je vystavěný především na obrovském množství tanečních čísel, které doprovází svižné písně. Nutno ocenit choreografy, kteří si výborně poradili s ne moc velkou scénou divadla Kalich. Většina z nich se odehrává pouze na otáčivé kruhové části pódia a mobilních schodech. Pod kostýmy se podepsala Zuzana Straková.

I když se na představení přišla podívat řada dětí mladších deseti let, muzikál je určený spíše divákům starším. A to hlavně z důvodu mnoha peprnějších slov a gest, které se snažil Gránský zmírnit zašeptáním svým kolegům „Pozor, jsou tady děti.“  

Pomáda je muzikál, který nepostrádá vtip, romantiku a především skvělé pěvecké výkony. Závěrečnou směsici hitů, při níž zazněly například písně Jedině ty, Buď můj či Jsme parta správná, si pobrukovalo i samotné publikum, které na konci aplaudovalo ve stoje.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!