Divokej Bill slaví plnoleté narozeniny. Chystá novou desku a vydává živé DVD/CD

Divokej Bill slaví plnoleté narozeniny. Chystá novou desku a vydává živé DVD/CD  

Populární kapela Divokej Bill má před sebou velmi nadupaný zbytek roku. Čeká ji celkem sedmadvacet letních koncertů, vydává nové živé DVD/CD a připravuje své sedmé studiové album. Fanoušky nedávno potěšila také zbrusu novým singlem Tsunami, ke kterému vytvořila i videoklip.

Zatímco singl Tsunami je první vlašťovkou z chystané desky, videoklip je pak ukázkou z připravovaného živého CD/DVD. To přinese fanouškům záznam velkého úvalského koncertu, který se uskutečnil 15. srpna minulého roku. Během něj zahrála kapela několikatisícovému publiku nejen své největší hity, ale právě také zcela nové písničky, které se objeví i na nové desce. Její vydání je v plánu na jaře příštího roku. Záznam koncertu s názvem Divokej Bill – Doma vychází již v květnu.

„Jsme rádi, že jsme se domluvili s Českou televizí a koncert zaznamenali. On se totiž mimořádně povedl a tak je skvělé, že ho máme zachován v naší diskografii,“ říká frontman kapely Vašek Bláha, „zároveň je to i takové malé představení našeho připravovaného alba, které jsme roztočili a intenzivně na něm budeme pracovat na podzim tohoto roku. Například píseň Tsunami je jednou z těch, které se na albu již definitivně objeví a tak jsme jí jako předzvěst natočili a sestříhali k ní živé video právě z koncertu z Úval.“

V létě se bude skupina ale naplno věnovat především svým koncertům. Celkem jich mají v plánu sedmadvacet, během nichž se představí na předních českých i slovenských festivalech. Mezi nimi nechybí Benátská noc, Trnkobraní či festivalová šňůra České a Moravské hrady. 

Foto: Marek Žídek 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!