Festival United Islands přiveze do Prahy nové objevy z celé Evropy

Festival United Islands přiveze do Prahy nové objevy z celé Evropy  

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague se po roce opět vrací! A tentokrát s velmi pestrým hudebním programem, který nabídne mnoho objevů z evropské hudební scény. I přesto zůstává letos stejně jako v minulých letech vstup zcela zdarma.

United Islands od Prague se letos uskuteční již potřinácté. Tento rok ale proběhne program především v sobotu a neděli 25. a 26. června. Hudba opět rozezní Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov i Janáčkovo nábřeží. Celý festival ale odstartuje již ve čtvrtek Klubová noc, která nabídne mnoho hudebních zážitků uvnitř pražských klubů.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na pořádnou hudební nálož, o kterou se postarají nadějní světoví i čeští umělci. Program letošního ročníku je žánrově opravdu pestrý od indie popu a rocku přes world music až po jazz, takže si na své může přijít opravdu téměř každý,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová. Publiku tak zahrají dánští severští melancholici Get Your Gun či německý zpěvák a multiinstrumentalista L’Aupaire. Chybět nebudou ani Playground Zero, producenti z Holandska.

Celkem nabídne festival více než 100 kapel, z nichž některé dorazí i ze vzdálených zemí. Chybět nebudou zástupci Iránu, Nizozemska, Litvy, Chorvatska, Rakouska, Portugalska, Estonská a dalších evropských států. Fanoušky elektro-popu potěší formace Leyya a dorazí také libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který je v současnosti jednou z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény. Během svého koncertu přizve na pódium i egyptskou zpěvačku Maji Waleed.

Kromě mnoha zahraničních interpretů zahrají na United Islands i zástupci z tuzemské hudební scény. Na ostrovní festival dorazí třeba Monika Načeva, která během představení oslaví s publikem své padesáté narozeniny. Svou debutovou desku představí i Emma Smetana. Program pak doplní formace, jako jsou Ponk, Piano, The High Corporation, Hard to Frame či VyJakoMy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Více o "United Islands"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!