Apocalyptica oslaví 20. narozeniny na evropském turné. Zastaví se i v Praze

Apocalyptica oslaví 20. narozeniny na evropském turné. Zastaví se i v Praze  

Finská kapela Apocalyptica slaví dvacáté narozeniny od vydání své první studiové desky s názvem Plays Metallica By Four Cellos. V rámci jubilejních oslav nabídne fanouškům rozšířené vydání tohoto alba. Kromě toho vyrazí kapela na rozsáhlé evropské turné, během něhož nezapomene ani na české fanoušky.

V ohlášených termínech koncertní šňůry totiž nechybí ani Praha. Zde vystoupí Apocalyptica 11. února 2017, kdy se fanouškům představí v pražském Foru Karlín. Návštěvníci se mohou těšit na originální interpretace původně heavy metalových skladeb, které si populární skupina upravuje pro violoncella.

Debutovou desku Plays Metallica By Four Cellos vydali finští hudebníci 10. května 1996. Právě dnes tak slaví přesně 20 let od jejího vydání. V rámci jubilejních oslav pak nabídne Apokalyptica speciální reedici tohoto kultovního alba. Ta vyjde 22. července tohoto roku a obsahovat bude tři bonusové skladby. Jedná se o doposud nevydané instrumentální nahrávky Battery, Nothing Else Matters a Seek & Destroy. Album bude navíc k dispozici i na vinylu.

Debutové album kapely Apocalyptica přineslo nový přístup k hitům nejslavnější metalové kapely, legendární Metallicy. Tím si vytvořila svůj vlastní, originální žánr, na kterém poté založila celou svou hudební kariéru. V současné době má na svém kontě již milióny prodaných desek a stovky vyprodaných koncertů po celém světě.

Letos plánuje Apocalyptica ještě turné, během něhož podporuje své poslední album Shadowmaker v Americe, Evropě i Austrálii. Na následující rok pak chystá speciální výroční šňůru Plays Metallica By Four Cellos, na kterém právě svou první desku představí. Turné odstartuje 6. února ve švýcarské Ženevě. Následovat bude Curych, Mnichov, Vídeň a Milán. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!