Hans Zimmer uváděl diváky do hudebního transu. Do Prahy dovezl své největší hity

Hans Zimmer uváděl diváky do hudebního transu. Do Prahy dovezl své největší hity 100%

Fenomenální koncert, na který budou návštěvníci ještě dlouho vzpomínat. I tak nějak by se dalo popsat sobotní vystoupení nejslavnějšího filmového hudebního skladatele Hanse Zimmera v pražské O2 areně. Do Prahy zavítal v rámci svého světového turné a během koncertu nabídl návštěvníkům ty největší hity své kariéry.

Pražská O2 arena praskala v sobotu 7. května ve švech, bylo téměř vyprodáno. A těsno bylo také na pódiu. Hans Zimmer s sebou totiž dovezl velmi početné hudební těleso, které čítalo na 50 hudebníků. Část z nich tvořil Český národní symfonický orchestr, zbytek byl složen z hudebníků z celého světa. A že se jedná o skutečně mimořádné umělce, dokazovali působivými sóly i úžasnou sehraností. Je libo bubny, basu, kytaru, klavír či violoncello? Není problém! Protože všechno bylo zmáknuté do posledního detailu.

Na některé z nástrojů si zahrál během koncertu i samotný Hans Zimmer, který ukázal svůj talent nejen ve hře na klavír, ale nebál se chopit ani kytary, banja a na závěr i varhan. Jednotlivé skladby navíc často sám uváděl a vyprávěl návštěvníkům příběhy, které se k nim vážou. Tím nechal divákům nakouknout nejen do své tvorby, ale také do své duše. Zábavné historky střídaly dojemné proslovy. Nechyběly ani představovačky jeho nejdůležitějších hudebních kolegů, kteří ho na turné doprovází. Zimmer působil navíc velmi sympaticky a uvolněně. Každou skladbu si náramně užíval.

O pěveckou složku se postaral sbor i zahraniční umělci, které si na koncert Zimmer přizval. I tato část vystoupení byla zvládnutá dokonale a skvěle tak spolu s podmanivou hudbou předkládala fanouškům ty nejznámější filmové skladby, které vznikly v mysli německého skladatele. Nechyběla hudba z velkofilmů Gladiátor, Šifra mistra Leonarda, Piráti z Karibiku či Interstellar. Zimmer nezapomněl ani na soundtrack z Rain Mana i Temného Rytíře. Celý fenomenální koncert pak uzavřela hudba z filmu Počátek. Ta byla skutečně důstojnou tečkou za téměř tříhodinovým vystoupením.

Atmosféru písní doplňovala také výborná pódiová show. Největší zásluhu na tom mělo skutečně povedené osvětlení scény, které se proměňovalo spolu s rytmem hudby a dotvářelo tak emoce, kterých je v Zimmerově tvorbě nepřeberná škála. Působivé byly také jednoduché kulisy první části koncertu a decentně a nekýčovitě působily i projekce v druhé části. Závěrečné skladby pak doplnily velké varhany, které v závěru scéně naprosto dominovaly.

Pražské vystoupení Hanse Zimmera patřilo k nejočekávanějším koncertům tohoto roku. A očekávání slavný tvůrce moderní filmové hudby bezesporu naplnil. V programu nebyla hluchá místa, každá skladby měla své kouzlo a přenášela na diváky odlišné emoce. Těch se někdy vystřídalo i několik během jedné jediné písně. Fascinující hudba zaplnila každé volné místo velké arény a nechávala diváky v opojném transu, ze kterého se jen neradi vraceli zpět do reality. 

Foto: Facebook.com/hanszimmer

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Více o "Hans Zimmer"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!