Hans Zimmer vystoupí již zítra v Praze. Svými filmovými hity rozezní O2 arenu

Hans Zimmer vystoupí již zítra v Praze. Svými filmovými hity rozezní O2 arenu 

Německý autor filmové hudby Hans Zimmer, který je považován za vůbec nejvýznamnějšího filmového hudebního skladatele současnosti, zavítá již zítra do pražské O2 areny. Tu tak zaplní známé melodie ze snímků, jako jsou třeba Piráti z Karibiku, Šifra mistra Leonarda, Sherlock Holmes a mnoho dalších.

Hanz Zimmer nedorazí v sobotu 7. května do O2 areny sám. Vystoupí zde totiž se svou mnohačlennou hudební skupinou, pěveckým sborem i Českých národním symfonickým orchestrem. Během koncertu tak dojde ke spojení českých i amerických hudebníků. Návštěvníci se tedy mohou těšit na padesátičlenné hudební těleso a samozřejmě i samotného oscarového skladatele Hanse Zimmera, který během koncertu sám zahraje na několik hudebních nástrojů.

Světové koncertní turné, které odstartovalo na začátku dubna v Londýně, slibuje strhující koncertní show, během které Hans Zimmer představí nejdůležitější skladby své bohaté hudební kariéry. Na svou show se může těšit celkem 32 měst. Kromě Prahy chystá skladatel koncerty ještě ve švýcarském Curychu, maďarské Budapešti či bulharské Sofii. Tour pak německý skladatel zakončí 5. června v Dublinu.

Hans Zimmer na sebe strhává pozornost především díky filmové hudbě a spoluprací s nejuznávanějšími režiséry světa. Jeho melodie jsou tak ozdobou snímků Lví král, Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Pearl Harbor, Interstellar, Rain Man a mnoha dalších. Na svém kontě má již přes sto filmových hitů. Jeho úspěch dokládá i celkem devět nominací na Oscary. Jednu z nich dokonce proměnil, když v roce 1995 získal zlatou sošku za hudbu k filmu Lví král. Na cenu Grammy byl nominován hned šestkrát a na Zlaté globy devětkrát.

V internetovém předprodeji jsou na pražský koncert stále k dispozici poslední vstupenky. O lístky byl obrovský zájem a to i přes poměrně vysokou cenu. Již zítra tedy přivítá Hanse Zimmera pravděpodobně úplně vyprodaná O2 arena. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!