Mydy Rabycad vystoupí na legendárním festivalu Glastonbury

Mydy Rabycad vystoupí na legendárním festivalu Glastonbury 

Populární česká kapela Mydy Rabycad má před sebou velice zajímavou festivalovou sezónu. Kromě mnoha českých koncertů vystoupí totiž také na dvou festivalech v Jižní Koreji. Úplným vrcholem pro ni ale bude koncert na jednom z nejvýznamnějších hudebních festivalů na světě, na anglickém Glastonbury.

Kapela Mydy Rabycad, která vystoupí mimo jiné i na prvním ročníku festivalu CeliakiFest, zažívá pohádkovou sezónu. Po loňském koncertu na maďarském „velefestivalu“ Sziget chce letos dosáhnout další mety. Tou je největší anglický festival Glastonbury, kde zahrají v pátek 24. června. „Je to jako sen. Vloni jsme hráli poprvé ve Velké Británii a letos už jedeme na Glastonbury,“ těší se zpěvačka a frontmanka kapely Žofie Dařbujánová.

Mydy Rabycad se tak stanou historicky druhou českou skupinou, která na této legendární akci vystoupí. Roku 2007 dostala stejnou příležitost kapela Gipsy.cz. Ani následující rok ale na festivalu český element nechyběl. Postarala se o něj zpěvačka Markéta Irglová, která zde odehrála koncert spolu s irským hudebníkem Glenem Hansardem. Pražská formace tak vystoupí na stejném festivalu, na kterém nebude letos chybět ani populární zpěvačka Adele či kapely Muse, Coldplay a Foals.

Festival Glastonbury se poprvé uskutečnil v roce 1970. Během 45 let se vypracoval na největší festivalovou hudební přehlídku pod širým nebem. Každoročně hostí známé hudebníky ze všech koutů světa a nejrůznějších hudebních žánrů. Návštěvníkům nabízí desítky festivalových pódií. Mydy Rabycad se festivalovému publiku představí v Silver Hayes na Gully Stagi.

Tím ale zahraniční koncerty kapely nekončí. Již v květnu odehraje dvě vystoupení až v daleké Jižní Koreji. Zde vystoupí na festivalech Jazz In Seoul a Jazz In Daegu. V prázdninových měsících zahraje i v Paříži, britském Narberthu, německém Treburu či konsitském Saint-Florentu

Foto: Bet Orten 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!