Filmový květen: Občanská válka, Alenka za zrcadlem a mutantská apokalypsa

Filmový květen: Občanská válka, Alenka za zrcadlem a mutantská apokalypsa 

První máj je filmů čas. Do kin se řítí několik očekávaných titulů, mezi kterými nechybí pokračování oblíbených sérií. Captain America si to rozdá s Iron Manem, Alenka přispěchá na pomoc Kloboučníkovi a žáci profesora X budou čelit mýtické bytosti. Zbývá jediná hádanka: Jak moc naštvaní jsou ptáci?

Měsíc plný žhavých novinek pomyslně odstartuje už nedělní Svátek práce. Diváci si vychutnají aktuální filmové hity za zlevněných 50 korun, a to hned ve třech kinořetězcích po celé republice. Řádný program májových dnů poté zahájí první čtvrtek v měsíci velkolepá odveta studia Marvel.

Po souboji Batmana se Supermanem se o slovo hlásí právě věčný rival komiksového studia DC. Vlajková loď Stana Leeho vykročila do roku 2016 výborným Deadpoolem, nyní si třetím dílem Captaina America (5.5.) brousí zuby na vysoké mezinárodní tržby. A není divu. Snímek s podtitulem Občanská válka je sice oficiální sólovka prvního Avengera, není však tajemstvím, že v marvelovském konfliktu si zahrají téměř všichni známí hrdinové. Marvel zkrátka vrací úder se vším všudy.

Tím v květnu navíc zdaleka nekončí. Zatímco Steve Rogers vykope válečnou sekeru s Tonym Starkem, 19.5. je na programu konflikt zcela jiných rozměrů. Bájný tvor Apocalypse je nejstarším mutantem na světě. Ve třetím díle série mladých X-Menů v režii Bryana Singera bude chtít nastolit chaos ve světě bytostí s výjimečnými schopnostmi. James McAvoy půjde po vzoru Patricka Stewarta konečně dohola a pokusí se společně se svými žáky svět zachránit. Poslední ochutnávka k tomu slibuje i oblíbeného Wolverina s tváří Hugha Jackmana. 

Po vypjatých akčních filmech přinese květen i odlehčenější tituly. S marvelovským captainem míří do kin snímek Jak přežít single. Hollywoodský party film slibuje aktuální hvězdu série Padesát odstínů šedi Dakotu Johnson s excentrickou Rebel Wilson v hlavních rolích. Jaké jsou výhody neřízeného života bez stálého protějšku je otázka právě pro tyto dámy. O týden později se dočkáme pokračování komedie Sousedi. Seth Rogen bude mít tentokrát problémy s partou rozjívených vysokoškolaček v čele s Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Pátá vlna). Na pomoc si nepozve nikoho jiného než záškodníka z prvního dílu, Zaca Efrona.

Společně se sousedskými naschvály čeká diváky animovaný kurs sebeovládaní. Populární postavičky známé z her a snad všech hračkářství na světě konečně doputovaly na stříbrné plátno. Angry Birds ve filmu bude výchovná lekce především pro menší děti. Na úplně opačnou notu cílí mozaika hollywoodských hvězd ve filmu Den matek. V klasické montáži příběhů podobné snímkům Na sv. Valentýna nebo Šťastný nový rok hrají například Jennifer Aniston, Julia Roberts nebo Kate Hudson.

Velký comeback slibují Návštěvníci. Bláznivá francouzská komedie s Jeanem Renem a Christianem Clavierem pošle ve svém třetím pokračování oba hrdiny do středu Velké francouzské revoluce. Svoboda - rovnost - bratrství dostane v jejich podání zcela nový rozměr. Na závěr měsíce se vrátíme do tajuplné říše divů. Alenka za zrcadlem nachází pohádkový svět pod kletbou času. Těšit se můžeme na návrat Johnyho Deppa, Heleny Bonham Carter i Anne Hathaway. Vzpomínku na zemřelého Alana Rickmana a jeho nezapomenutelný hlas nabídne anglický dabing Modré housenky.

Celý měsíc je opět z čeho vybírat. Chybí nám ve výčtu některý z očekávaných filmů? Na co se nejvíc těšíte vy?

Kompletní přehled premiér:

5.5.2016 - Belmondo, Captain America: Občanská válka, Čistič, Jak přežít single, Kluk ve světě příšer, Naše malá sestra, Nebe a led, Tajemství divadla sklep aneb Manuál na záchranu světa, 32 utajovaných stran_zpráva z pekla
12.5.2016 - Angry Birds ve filmu, Mia Madre, Sousedi 2
19.5.2016 - Cena slávy, Návštěvníci 3: Revoluce, Svátek matek, X-Men: Apokalypsa
26.5.2016 - Alenka v říši divů: Za zrcadlem, Maggie má plán, Mikrob a Gasoil

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!