Afrika Bambaataa ruší pražský koncert. Je obviněný ze sexuálního zneužívání dětí

Afrika Bambaataa ruší pražský koncert. Je obviněný ze sexuálního zneužívání dětí  

Do pražské Rock Café měl 27. května dorazit americký rapper a DJ, který vystupuje pod uměleckým názvem Afrika Bambaataa. Ten však nakonec pražský koncert zrušil a stejně tak i celé nadcházející turné. Hudebník byl totiž obviněný ze sexuálního zneužívání dětí.

„Bohužel musíme oznámit, že vzhledem k aktuálnímu Bambaatovu obvinění z údajného sexuálního zneužívání dětí ruší jeho management celé turné včetně koncertu v Praze, který se měl uskutečnit 27. května,“ uvedli organizátoři koncertu. Fanoušci se tak svého oblíbence asi jen tak nedočkají, protože ten bude mít na starosti daleko závažnější věci než koncertování.

Afrika Bambaatu obvinilo několik dnes již dospělých mužů, že je v dětství sexuálně zneužíval. Organizátoři pražského koncertu žádné podrobnější informace nedostali. Management DJe jim poslal pouze odkaz na článek, který informace o údajném zneužívání přináší.

To, zda Afrika Bambaataa nakonec do Prahy přeci jen dorazí někdy v budoucnu, je zatím ve hvězdách. Vstupenky proto mohou fanoušci vracet v místě jejich zakoupení. „Zda Bambaatu pozveme na podzim, záleží na dalším vývoji situace a samozřejmě na tom, zda je obvinění pravdivé, či bude vyvráceno, v což doufáme,“ dodávají organizátoři.

Afrika Bambaataa patří k trojce zakladatelů break-beat deejayingu. Jeho sláva se zrodila především v 80. letech a v současné době je uznávaný jako dědeček či kmotr hip hopové kultury. Kromě toho je pokládán za zakladatele a průkopníka electro funk scény. Hudebník pocházející z jižního Bronxu začínal v pouličním gangu Black Spades, ze kterého vybudoval hudebně a kulturně orientovanou kapelu The Universal Zulu Nation.

Na obzoru je tak další pedofilní skandál, který se nevyhýbá ani hudebnímu průmyslu. Někteří mají možná v živé paměti ještě obvinění Iana Watkinsona, frontmana velšské rockové kapely Lostprophets, který v roce 2013 skončil ve vězení. Na dlouhých 35 let byl uvězněn ze série třinácti sexuálních trestných činů. Mezi nimi je i pokus o znásilnění dítěte, sexuální zneužívání dětí a držení dětské i zoofilní pornografie. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!