Kabáti se zlobí a bojkotují Anděly! Výsledky jsou prý zmanipulované

Kabáti se zlobí a bojkotují Anděly! Výsledky jsou prý zmanipulované  

Již dnes 9. dubna proběhne v pražském Hudebním divadle Karlín vyhlašování hudebních Cen Anděl. Ty každoročně oceňují nejlepší hudební interprety, ale také nejprodávanější album roku. Právě kolem této kategorie je v současnosti velké pozdvižení. Populární kapela Kabát byla totiž dle jejich názoru z ankety v podstatě neprávem vyřazena.

Nové album kapely Kabát s názvem Do pekla/Do nebe nemá šanci na prestižní ocenění dosáhnout. IFPI, Národní federace hudebního průmyslu, má totiž stanovené regule, podle kterých vítěze vyhlašuje. Ty však už delší dobu podle kapely neodpovídají reálnému počtu prodaných kusů.

„Tyto IFPI nastavené podmínky již delší čas nevypovídají o skutečných prodejích. Je to nepochopitelné, a aniž by byla možná zpětná kontrola, jsou výsledky závislé na hlášení x kamenných obchodů,“ popisuje kapela Kabát situaci ve svém vyjádření, které je směřováno především na Bontonland. „Zřejmě jsme udělali fatální chybu, že jsme nosiče nenabídli tomuto prodejci, který má v hlášení dominantní postavení, a jeho majitel, pan Lešek Wronka, je momentálně i prezidentem Akademie populární hudby,“ dodává Kabát. 

Podle vyjádření skupiny nechce vzít IFPI na zřetel, že album Do pekla/Do nebe bylo prodáváno nejprve exkluzivně v síti obchodních řetězců Tesco. I přesto, že mohli Kabáti jasně a transparentně doložit, že fyzicky prodali více jak 52 tisíc nosičů, IFPI odmítla na tento fakt brát zřetel. Prý kvůli svým regulím.

Kabáti se tak rozhodli sobotní Ceny Anděl bojkotovat. Závěrem… touto cestou přejeme sobotnímu udílení cen Anděl, ať se vydaří, a vítězi této kategorie, ať mu to třeba v něčem pomůže! Kéž by to byl někdo nový a mladý, koho by to ‚nakoplo‘ v jeho další kariéře!“ dodávají na závěr.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Více o "Ceny Anděl"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!