Festival Setkání/Encounter přivítá divadelní školy z Taiwanu i Ruska

Festival Setkání/Encounter přivítá divadelní školy z Taiwanu i Ruska  

Mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter odstartuje již 12. duba v Brně. Akci, která se letos uskuteční již 26. rokem, připravují studenti Janáčkovy akademie múzických umění. Potrvá celých pět dní a kromě divadelních představení nabídne návštěvníkům i zajímavý doprovodný program.

Cílem festivalu je nabízet odlišné úhly pohledu a představit zajímavé perspektivy mladých divadelníků. S tím souvisí i téma letošního ročníku „Nová znamení & úhly pohledu“. Do Brna dorazí divadelní školy z celkem 11 zemí světa. Mezi nimi i studenti z Taiwanu, kteří se na festivalu představí vůbec poprvé. Chybět nebudou ani zástupci z Ruska, Skotska, Francie, Španělska, Itálie, Polska, Bulharska a Německa.

Kromě divadelních představení z různých koutů světa se mohou návštěvníci těšit také na bohatý doprovodný program. Každý festivalový den odstartuje v devět hodit ranní diskuze, jejíž součástí bude také společná snídaně. Tématem budou představení, která mohli návštěvníci vidět předchozí den.

Samozřejmě že o program nebude nouze ani ve večerních a nočních hodinách. Hned 12. dubna proběhne v Kavárně Trojka welcome párty, která tak odstartuje sérii každodenních „podivadelních“ večírků, kde návštěvníky potěší DJ sety. Připravené budou také dvě speciální master class, které se zaměří na současné trendy fyzického divadla. První z nich povede kolumbijský performer Josue Peréz, druhý slovenská performerka Lucia Kašiarová.

Vstupenky budou k dispozici na festivalovém Infocentru od 11. dubna. Cena vstupenky činí 150 korun, pro studenty a seniory jsou připravené zlevněné lístky za 100 korun. Kompletní festivalový program a informace o jednotlivých představeních naleznete zde. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!