Známá hudební komedie Ať žijí duchové se chystá na divadelní prkna

Známá hudební komedie Ať žijí duchové se chystá na divadelní prkna  

Nový výpravný rodinný muzikál Ať žijí duchové odstartuje na prknech pražského Kongresového centra již 22. dubna. Kromě známých hitů nabídne romantický příběh i kouzla a triky.

Legendární pohádkový příběh ožije na pódiu Kongresového centra! Muzikál Ať žijí duchové, inspirovaný stejnojmenným kultovním snímkem, nabídne všechny známé hity, s nimiž se diváci setkávají také ve filmu. Chybět tak nebudou písničky jako Hajný je lesa pán, Pramen zdraví z Posázaví, Dumky, žalky či Šuby dupy dup.

To ale není vše! Do muzikálového příběhu budou zakomponovány ještě další pohádkové songy, které jsou všem důvěrně známé. Mezi nimi jsou například hity jako Není nutno, Dělání, Když se zamiluje kůň a další. Kromě písní známé dvojky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře bude představení navíc plné scénických kouzel a magických triků, které pobaví jak děti, tak dospělé.

Muzikálový příběh nebude ale s tím filmovým zcela totožný. Odvypráví příběh o ochotnících ve vesničce Brtnice, kde se před 40 lety natáčel právě slavný film Ať žijí duchové. V souvislosti s tímto výročím se rozhodnout sehrát divadelní adaptaci známé hudební komedie pod širým nebem. Na pomoc jim přijíždí studenti pražské DAMU, kteří hru neberou však příliš vážně. Romantický dramatický příběh však začne postupem času splývat s tím skutečným.

Režie i divadelní adaptace se ujal Antonín Procházka. Velkým lákadlem jsou pro návštěvníky i známí herci, kteří v muzikálu vystoupí. V inscenaci se představí třeba Jiří Korn, Michal Suchánek, Richard Genzer, Adéla Gondíková, David Gránský, Jiří Langmajer, Chantal Poullain či Hana Holišová, která byla za muzikál Mamma Mia! letos nominovaná i na prestižní divadelní Ceny Thálie.

Do neděle 10. dubna navíc trvá soutěž, díky níž mohou pěvecky nadaní jedinci vyhrát vstupenky na muzikál i s prohlídkou zákulisí. Pravidla jsou jednoduchá – stačí nazpívat jakoukoli písničku z filmové předlohy, natočit při tom video a to nasdílet s hashtagem #atzijiduchove. Z nahraných videí pak herci vyberou 3 vítězná. Tak neváhejte a točte! 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!