Rock for People se vrací na místo činu! Chystá akci Brod

Rock for People se vrací na místo činu! Chystá akci Brod  

Přestože je Rock for People jeden z největších tuzemských hudebních festivalů, na své skromné počátky rozhodně nezapomíná! Proto letos chystají organizátoři ještě jednodenní festival s názvem Brod 1995, který se uskuteční v Českém Brodě. Tedy tam, kde to před více jak dvaceti lety všechno odstartovalo.

Psal se rok 1995 a v Českém Brodě se 19. srpna poprvé uskutečnil Rock for People. Prvního ročníku se zúčastnilo 18 českých kapel a dorazilo 1 100 návštěvníků. Mezi headlinery tehdejší jednodenní akce patřily třeba kapely Support Lesbiens, Medvěd 009 či Narvan. V průběhu následujících let se stala tato událost nedílnou součástí léta. V současné době probíhá Rock for People v královéhradeckém  Festivalparku a účastní se ho desetitisíce návštěvníků ročně.

Organizátoři ale na první ročníky festivalu nezapomínají. Před dvěma lety v Brodě oslavili dokonce slavnostní jubileum.„Před dvěma lety jsme se v Brodě rozhodli oslavit festivalové kulatiny, sezvali jsme spoustu zajímavých kapel a společně s několika tisíci návštěvníky slavili celý den a celou noc. Byl z toho jeden obrovský nezapomenutelný zážitek. Uplynuly dva roky a my si myslíme, že je nejvyšší čas na další akci Brod,“ popisuje jeden ze zakladatelů Rock for People Petr Fořt. Organizátoři tak zahajují novou tradici – festival v Českém Brodě každé dva roky!

Program festivalu zaplní přední jména české hudební scény. Návštěvníci se tak mohou těšit na kapely Monkey Business, Mig 21, zpěvačku Anetu Langerovou, elektroswingoví Mydy Rabycad a poprockoví We On The Moon. Chybět nebudou ani Lake Malawi a oslavu svých 20. narozenin zde připomene populární kapela Wohnout. Kromě toho si fanoušci budou moci projít festivalové muzeum, kde naleznou mnoho cenných artefaktů.

Akce se uskuteční 20. srpna na českobrodském Atletickém stadionu. Vstupenky jsou již nyní k dispozici v internetovém předprodeji. Lístek sežene v  za 350 korun. Na počátku června pak cena stoupne na 400 korun. 

Foto: Nino Zardalishvili

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!