Film Music Prague přiveze do Prahy legendárního hudebního skladatele Davida Arnolda

Film Music Prague přiveze do Prahy legendárního hudebního skladatele Davida Arnolda  

Festival Film Music Prague, který přináší českému publiku spoustu hollywoodské filmové hudby a zajímavé hosty, chystá na červen koncert legendárního britského hudebního skladatele Davida Arnolda. Ten se proslavil především hudbou k bondovkám a několika velkofilmům.

David Arnold se tak stane hlavní hvězdou letošního ročníku Film Music Prague. Arnold je držitel cen Grammy i Emmy, složil hudbu k velkofilmům, jako jsou Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale či k populárnímu seriálu Sherlock. Milovníci těchto melodií se tak mohou těšit na speciální koncert, který se uskuteční 5. června v pražském Rudolfinu.

„O účast Davida Arnolda jsme se snažili několik let. Jsem rád, že to konečně vyšlo,“ řekl za pořadatele Nikola Bojčev, ředitel festivalu Film Music Prague, „Není to dlouho, co David Arnold začal koncertovat. A těchto představení se neúčastní jen jako pasivní divák, ale neváhá se chopit kytary, sednout za klávesy nebo zazpívat.“

Během koncertu se mohou návštěvníci těšit na hudbu ze snímků, na kterých Arnold spolupracoval s režisérem Rolandem Emmerichem, ale také na melodie z pěti bondovek, včetně Casina Royale. Hudební složku doprovodí i speciální scénické osvětlení, které pomůže vtáhnout diváky do dění na pódiu.

David Arnold se dostal do Hollywoodu právě díky hudbě ke snímku Hvězdná brána. Právě při něm spojil síly s režisérem Emmerichem, který ho pak pozval i ke svému dalšímu filmu Godzilla. Na svém kontě má i hudbu k pěti bondovkám. V současné době spolupracuje s britským skladatelem Michaelem Pricem , s nímž vytváří hudební doprovod pro seriál BBC Sherlock.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!