Kam v Praze zajít o velikonočních svátcích? Zajímavý program nabízí muzea, ZOO i letiště

Kam v Praze zajít o velikonočních svátcích? Zajímavý program nabízí muzea, ZOO i letiště 

Přestože Velký pátek přivítala na většině území České republiky zatažená obloha a někde dokonce i prší, ne všichni chtějí trávit volné dny v teple domova. Právě pro ty, kteří si chtějí prodloužený víkend zpříjemnit výlety a akcemi, je připraveno mnoho zajímavých zážitků. Informuji.cz vám přináší několik tipů, kam vyrazit.

Velikonoční projížďka Cyklohráčkem

Jste z Prahy a chcete na Velikonoce na chvilku vypadnout i s dětmi? Od pátku 25. března začíná z Prahy na Okoř a do Slaného vozit rodiny s dětmi speciální Cyklohráček, zábavný vlak, ve kterém se vaše ratolesti rozhodně nebudou nudit. Nechybí v něm totiž dětský koutek plný hraček, vůz se stolky upravenými pro hraní deskových her či skládání puzzle, ani speciální cyklovůz, do kterého se vejde až 20 jízdních kol. Více informací naleznete na oficiálních stránkách Českých drah

Velikonoční trhy

Samozřejmě že v Praze ani letos nechybí množství velikonočních trhů. Ty nabídnou nejen zboží, ale také lidovou zábavu, ukázky tradičních zvyků a řemesel a hlavně bohaté občerstvení. Tradiční trhy naleznete nejen na Staroměstském náměstí, ale také na náměstí Míru či Václavském náměstí

Velikonoce v muzeu

Muzeum Karla Zemana připravilo pro děti bohatý velikonoční program. V rámci tematických workshopů a velikonočních výtvarných dílen si mohou vyrobit velikonoční kraslice a netradiční velikonoční ozdoby z filmových pásů či filmových lampiček. Taktéž se naučí uplést pomlázku. Chybět nebude ani tradiční malování obřího dinosauřího vejce.

Národopisné muzeum Musaion si pro návštěvníky v sobotu 26. března připravilo bohatý program. Návštěvníkům představí, jaké zvyky se s Velikonocemi pojí a jak se slaví v jiných zemích. Víte, proč se vůbec barví vajíčka a pletou pomlázky? Kromě toho si v průběhu celého odpoledne můžete prohlédnout výstavu s názvem Venkov a zapojit se do tradiční velikonoční dílny, kde si kromě pomlázky a kraslic můžete vyrobit také figurky velikonočních zvířátek a ozdobná přáníčka. 

Velikonoce v ZOO

Velikonoční výtvarné dílny si o svátečním víkendu připravila pro děti i dospělé také pražská ZOO. Pokud se tam vypravíte během tohoto víkendu, můžete si prohlédnout nejen nová mláďata, která se líhnou každým jarním dnem, ale speciální workshopy vás mohou dobře připravit na velikonoční pondělí. Můžete si uplést svou velikonoční pomlázku nebo si vyrobit zajímavé kraslice. 

Velikonoce na bobové dráze

I tento rok se uskuteční speciální akce, během které si můžete s dětmi vychutnat velikonoční atmosféru na bobové dráze na Proseku. Ta v neděli 27. března přichystá pro návštěvníky den plný zábavy a her. Opět si zde budete moci vyrobit tradiční pomlázku či ozdobit velikonoční perníčky. 

Velikonoce na letišti

Pro milovníky letadel a létání připravilo v průběhu velikonočních prázdnin Letiště Václava Havla speciální exkurze pro všechny věkové skupiny. V rámci nich si budou moci prohlédnout z blízka mnoho typů letadel, podívat se na starty a přistání nebo se seznámit s leteckým provozem. 

Foto: event-event.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!