Miro Žbirka připravuje podzimní turné. Vystoupí s ním Gombitová i Cunningham

Miro Žbirka připravuje podzimní turné. Vystoupí s ním Gombitová i Cunningham 

Slovenský zpěvák Miro Žbirka právě připravuje své exkluzivní turné Road To Abbey Road, které proběhne na podzim ve dvou českých a dvou slovenských městech. Žbirka na něj přizval i speciální hosty. Dorazí Marika Gombitová i Blair Cunningham.

Na pódiu tak opět spojí síly dva výjimečné slovenské hlasy. „Podařilo se něco, v co bych před pár lety ani nedoufal. Být s Marikou znovu společně na pódiu je můj splněný sen,“ raduje se Žbirka. Radost má však také ze speciálního hosta z Velké Británie. Není jím nikdo jiný, než bubeník Blair Cunningham, který spolupracuje mimo jiné i s Paulem McCartneym. Může se chlubit ale i spoluprácí s interprety, jako jsou Mick Jagger, Tina Turner či The Pretenders.

Cunningham doprovodí na bicí všechny čtyři speciální koncerty turné. Žbirka se se slavným bubeníkem seznámil v londýnském studiu Abbey Road při nahrávání své poslední desky MIRO. „Já už se tak těším! Vážně. Jsem opravdu velmi rád, že se podařilo získat tak velmi pracovně vytíženého bubeníka Blaira. Měl už jsem tu čest s ním být ve studiu, když jsme nahrávali, být s ním na jednom podiu bude skutečný zážitek. Věřím, že ne jenom pro mne, ale pro všechny přítomné,“ říká Žbirka.

Kromě významných hostů slibuje Žbirka i velmi speciální scénu a zajímavé efekty. Návštěvníci se mohou těšit nejen na nejnovější písně z desky MIRO, ale také na nejznámější Žbirkovi písně. Chybět ale nebudou ani největší pecky skupiny The Beatles. Turné Road To Abbey Road 2016 odstartuje 16. září v pražské Tipsport Aréně. O dva dny později zamíří do Ostrava Arény. Bratislavský koncert se pak uskuteční 20. září a poslední koncert odehraje Žbirka a jeho hosté 22. září ve Steel Aréně v Košicích.

Foto: archiv Mira Žbirky

Termíny:

  • 16. 9. – Praha /Tipsport Arena/
  • 18. 9. – Ostrava /Ostrava Aréna/
  • 20. 9. – Bratislava /ZŠ Ondreja Nepelu/
  • 22. 9. – Košice /Steel Aréna/ 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!